Ridehall-planer på Stensrud

HALL HER: Stensrud islandshestesenter ligger i Stensrudveien  en snau kilometer fra Ahus (øverst t.h. i bildet). Foto/Ill.: Google/RB

HALL HER: Stensrud islandshestesenter ligger i Stensrudveien en snau kilometer fra Ahus (øverst t.h. i bildet). Foto/Ill.: Google/RB

Artikkelen er over 3 år gammel

Eierne av Stensrud islandshestegård vil bygge ridehall på60x25 meter og egen ridebane.

DEL

Formannskapet ga onsdag klarsignal for Line og Jarle Steneruds søknad om å sette opp en ridehall på 60x25 meter, lage en ridebane på 20x40 meter og anlegge en ridesti på sin eiendom i Stensrudveien 45 på Fjellhamar.

Parkeringsplass for biler og oppstillingsplass for hestehengere inngår også i planene.

I tråd med rådmannens forslag, går politikerne inn for å tillate omdisponering av totalt 1,2 dekar fulldyrket jord for å gi plass til prosjektet.

Line Stenerud ved Stensrud islandshestegård er glad for den positive holdningen fra politikerne, og håper det går veien også når saken skal avgjøres i kommunestyret onsdag til uka.

– En hall vil bety veldig mye for tilbudet til de 150-200 ungdommene som er sysselsatt her i fritida. Været i vinter gjorde at det var tungt å gi dem et skikkelig tilbud, og vi ser at vi mister kunder til andre som kan friste med bedre fasiliteter, sier hun.

Line og Jarle Stenerud har drevet hestegården i 16 år, og blar selv opp de nærmere 3,5 millionene de forventer at det vil koste å bygge en enkel, men brukervennlig hall.

– Vi går i gang så fort tillatelsen er i orden, og ser for oss at hallen kan være ferdigstilt i 2018, forteller Line Stenerud.

Artikkeltags