– Ringen er på mange måter sluttet, sier Trond Granlund (63) og kikker nærmest ærbødig opp mot det svære banneret over Konserthusets hovedinngang. Der er artisten fra Lørenskog én av de tre i front for «It Was 50 Years Ago».

Med seg har han «Stjernekamp»-aktuelle Atle Pettersen (24) og heavy-metalsangeren Eiríkur Hauksson (54) som har representert både Norge og Island i Melodi Grand Prix.

– Stas

1963 var året da Beatles hadde sitt gjennombrudd. Det var også året da trettenåringen Trond Granlund løp rundt på Manglerud og sang «She loves You» og «Money».

Femti år etter åpner han en sju år lang hyllest av The Fab Four.

– Jeg ble spurt om å være en del av showet, og synes det er stas, sier Granlund, som feirer 40-årsjubileum som plateartist i år.

Han er på plass sammen med de andre solistene, regi og produsent i Konserthuset.

Klar for show

I Beatles-hyllesten opptrer Granlund alene og med de andre sangerne. I tillegg blir det korister og dansere, og en del regi.

– Akkurat det er jo litt uvant for meg. I konsertsammenheng er jeg sjef over egne bevegelser, men her blir det show. Blant annet skal vi gi publikum illusjon av ulike settinger, for eksempel Beatles i studio, sier Granlund.

Trond har tyngden

Produsent Gusty Utterdahl understreker at valget av de tre solistene var gjennomtenkt, ut fra både kunstneriske og kommersielle hensyn. De trengte vokale kvaliteter, og aldersspredning. Så er da også 39 år mellom Granlund og Atle Pettersen.

– Vi trenger en som har opplevd Beatles og har den tyngden og troverdigheten som det gir. Det har Trond. I utgangspunktet tenkte vi kanskje at han med sin hese og varme stemme skulle synge balladene, men jammen har han ikke overbevist oss om å gjøre noen rocka låter også, gliser Utterdahl.

– Joa, jeg fikk mast meg til «Money». Det var da også den første låten vi øvde inn med mitt første band. Det var glansnummeret, så den hadde jeg j... lyst på, sier Granlund. Synlig tilfreds.

Feirer i sju år

Radarparet Åge Sten Nilsen og Gusty Utterdahl har tidligere presentert hyllestshow til Queen og Michael Jackson. Beatles-hyllesten er av det mer langvarige slaget, og varer til langt ut i 2020. Hvert år skal hele Beatles-katalogen framfører, 50 år etter at låtene ble utgitt, med ulike solister hvert år.

– Vi har inngått noe så sjeldent som en sjuårskontrakt med Oslo Konserthus, opplyser Utterdahl.

Det hele starter i morgen. Da presenteres alt som The Fab Four ga ut i 1963. Albumene «Please Please me» og «With the Beatles», samt A- og B- sidene på singlene spilles, fra første til siste tone.

Det er satt opp tre show i Oslo Konserthus, men sannsynligvis blir det flere, ifølge Utterdahl. Deretter bærer det ut på veien. Turneen går fram til påske, og legges blant annet innom Lillestrøm kultursenter 28. mars.

En beat av magi

De fire gutta fra Liverpool skapte musikkhistorie, og har hatt stor innflytelse på flere generasjoner musikere. Mens Atle Pettersen aldri har opplevd Beatlemania, er Trond Granlund på mange måter et produkt av The Fab Four

– Har du en favorittlåt?

– Umulig å velge! Jeg har ikke én favoritt Beatles-låt, men liker det meste fra den tidlige popmusikken og til det mer eksperimentelle fra 66–67, sier Granlund.

– Nærmest magisk

Han opplyser at showet er testet ut stykkevis og delt under Beatles-festivalen på Beitostølen og i Fredrikstad forrige måned.

– Men det er først nå at vi syr det sammen, sier Granlund.

Han ser oppglødd ut. Trond Granlund har blitt kalt verdens eldste guttunge, og han medgir at han føler seg som en også, selv som nestoren blant solistene.

– Beatles har fulgt meg hele livet, så det er litt rart å få lov til å gjøre dette, 50 år etter. Det er stort, ja, nærmest magisk, sier guttungen Granlund.