– Det buldret fælt

FIKK TRE I TAKET: Den kraftige vinden har ført til at et tre i Rugdeveien på Rasta løsnet ved rota og traff hustaket. FOTO: VIDAR SANDNES

FIKK TRE I TAKET: Den kraftige vinden har ført til at et tre i Rugdeveien på Rasta løsnet ved rota og traff hustaket. FOTO: VIDAR SANDNES

Artikkelen er over 6 år gammel

Vinden feller trær over hele Romerike. Her gikk det rett i taket.

DEL

I Rugdeveien på Rasta i Lørenskog rev vinden det 20 meter høye treet ned ved rota. I veien for fallet sto det et hus med flere boenheter.

– Det har gått rett i taket. Det skal heldigvis ikke være snakk om skader, sier vaktleder ved brannvesenets 110-sentral på Romerike.

Brannvesenet fikk melding om trefallet klokka 10.30.

Hørte buldring

Romerikes Blad var på stedet søndag formiddag. En av beboerne i huset forteller at det hele oppleves som småsjokkerende.

– Det buldret fælt og jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier beboeren til RB.

Operasjonsleder Hilde Iversen i Romerike politidistrikt forteller at både de og brannvesenet i morgentimene har fått flere meldinger om trær som ligger nede.

Så langt er det ikke meldt om store skader som følge av trefallene.

– Avtar mot kvelden

Vakthavende statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt forteller at det er kraftige vindkast over hele Østlandet søndag formiddag.

– På Gardermoen er det nå vindkast på 15 m/s på bakkenivå. Noe som ville tilsvart stiv kuling hvis kastene hadde vart i mer enn ti minutter om gangen. Men 100 meter opp i lufta, så er kastene på 25 m/s, sier Alsvik Walløe til rb.no.

Ifølge statsmeteorologen er den kraftige vinden ikke unormal, men absolutt ikke noe som skjer hver dag. Han kan imidlertid berolige de som måtte bekymre seg for fallende trær at vindene vil avta utover ettermiddagen.

– I kveld vil det har roet seg betydelig og det er ikke ventet at vinden vil ta seg opp igjen heller, forteller han.

Ifølge Alsvik Walløe er det et lavtrykk i Norskehavet som er på vei over mot Sverige som fører til de kraftige vindkastene.

Flere trefall

For huset på Rasta har det sett ut til å gå bra. Det er skader på en takrenne, men brannvesenet har ennå ikke funnet andre skader.

– Nå jobber vi med å få treet ned. Det er såpass stort at vi må kappe det opp flere biter, sier Mortensen ved 110-sentralen.

Søndag har vinden skapt flere problemer:

  • På Flateby i Enebakk har et tre falt over riksvei 120.
  • I Bjørkelangen har politiet rykket ut for å sikre byggemateriell som har løsnet på en byggeplass.
  • Ett tre har falt over riksvei 176 ved Nordmokorset.
  • – Et lagertelt ved Europris på Råholt er i ferd med å forsvinne i vinden, melder brannvesenet på twitter før de forsikrer at de er på vei til stedet for å sikre.
  • NRBR/Lørenskog er på vei for å fjerne et tre som ligger over veien på riksvei 120 i Rælingen.
  • NRBR/Skedsmo er på Åsenhagen for å fjerne noen trær som ligger over en gangvei.

Artikkelen oppdateres!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken