Gå til sidens hovedinnhold

«Stjeler» mer fra erkefienden

Artikkelen er over 6 år gammel

LØRENSKOG: Landslagsback Stefan Espeland (26) er klar for Lørenskog. Det trenger ikke å bli den siste Vålerenga-spilleren ishockeyklubben signerer.

Romerikes Blad skrev i tirsdagens avis at Stefan Espeland var svært aktuell for romeriksklubben. Nå har den tidligere Vålerenga-spilleren allerede signert en toårskontrakt.

Dermed blir han den sjuende backen i trener Kenneth Larsens defensive oppsetning.

Ï tillegg til flere sesonger i Vålerenga, har Espeland også blant annet erfaring fra den svenske eliteserien.

– Stefan er en spennende spiller som passer oss bra. Han har sine beste år foran seg, er ambisiøs og vil videre i karrieren. Han er et bra tilskudd til gruppa vår, sier trener Larsen i en pressemelding.

– Tar tid å bli et lag

Espeland forklarer overgangen slik:

– Jeg trengte et miljøskifte og føler at Lørenskog er en klubb jeg kan passe bra i. Klubben har noe spennende på gang og jeg kjenner mange av spillerne godt, så jeg vet hva de står for.

Forrige uke signerte romerikingene to andre norske landslagsspillere, Robin Dahlstrøm (27) og Jonas Djupvik Løvlie (24), i tillegg til storscorer James Sixsmith (31) og rutinerte Alexander Larsson (29).

Trener Larsen mener stallen begynner å sette seg, men tidligere erfaringer forteller også sitt klare språk om at en godt lag på papiret ikke nødvendigvis blir i nærheten av et godt sluttresultat.

– Vi har en bra stamme med gode norske spillere, men det er samtidig mange brikker som skal falle på plass. Nå er det bare en spennende gruppe, det tar tid å bli et lag. Vi må jobbe hardt for å få det til å funke, sier Kenneth Larsen.

Ask aktuell

Espeland blir ikke den første som forlater Jordal amfi etter forrige sesong, som i likhet med Lørenskog nær må kalles en fiasko for den tradisjonsrike Oslo-klubben.

Romerikes Blad vet at den erfarne landslagsspilleren Morten Ask har vært et hett navn i klubblokalene i Lørenskog ishall. Men om 35-åringen, som spilte et par måneder for Lørenskog i 2011, signerer på ny, er heller usikkert.

I mai ble det også kjent at Lørenskogs Martin Laumann Ylven gikk motsatt vei.

Med signeringen av Espeland åpner romerikingene også for å bruke en utlendingsplass til på en offensiv spiller, mens også en resingering av Mats Frøshaug ikke skal være lagt helt vekk, selv om han har gitt uttrykk for at han ønsker seg til Sverige.

LIK-stallen

Keepere: Joachim Svendsen.

Backer: Mats Trygg, Henrik Ødegaard, Emil Frøshaug, Villiam Strøm, Peter Messa (Sverige, kan få norsk pass i løpet av kort tid), Jonathan Zaar (Sverige) og Stefan Espeland.

Løpere: Olai Sveine Johannessen, Magnus Brekke Henriksen, Lars Erik Spets, Steffen Thoresen, Joacim Sundelius, Tony Romano (USA), Robin Sterner (Sverige), Robin Dahlstrøm, Jonas Djupvik Løvlie, James Sixsmith (USA) og Alexander Larsson (Sverige).

Kommentarer til denne saken