Amerikaneren som Lillehammer-spiller faktisk var med på å slå romerikingene ut av fjorårets sluttspill (4-1 i kamper i kvartfinalene) har denne sesongen spilt for det ikke akkurat lettstavede laget Székesfehérvár fra Ungarn. De spiller i den sterke østerrikske toppserien.

I går kveld offentliggjorde klubben at de og amerikaneren er blitt enige om å gå hver sin vei. Nå er han klar for Lørenskog.

– Jeff ankommer sent i tirsdag kveld. Her får vi en spiller som både er målfarlig og hardtarbeidende, sier trener Kenneth Larsen til Romerikes Blad.

Tre på tribunen

I årets sesong har LoVecchio laget 35 poeng på de 39 kampene han har spilt. I Lillehammer framsto han som både målfarlig og hardtarbeidende som nok også vil få framtrende roller både i overtall og undertall i Lørenskog.

LoVecchio, som også har 170 kamper i AHL – den nest øverste nordamerikanske serien – vil bli Lørenskogs tiende utlending. Klubbene er blitt enige om at man kun skal bruke sju per kamp, og kun én av dem kan være målvakt.

Det vil si at med en skadefri tropp vil da den keeperen som ikke er i kamptroppen få besøk av to spillere til med norsk pass på tribunen. Lørenskog ønsker ikke å kvitte seg med noen av utlendingene de allerede har i stallen.

– Vi er ikke misfornøyde med noen av utlendingene vi har her, men samtidig er vi ikke fornøyd med å ligge 11 poeng bak Stavanger. Samtidig er det vel sånn at man får et par skadet når man "kun" har sju-, mens med ti i stallen er vel alle skadefrie samtidig. Vi har ikke klart å finne norske spillere vi mener er gode nok. Det blir konkurranse om plassene framover. Vi ønsker selvfølgelig å holde igang flest mulig, men de som presterer best vil spille mest. Vi tar ut det laget til hver kamp vi mener gir oss best mulighet til å vinne, sier trener Larsen.

Gullplan

Også sportssjef Atle Olsen har  tidligere sagt til Romerikes Blad at med de skadeproblemene Lørenskog har hatt i sluttspillene de siste sesongene vil de uansett ikke ta sjansen på å stå igjen med et "halvt" lag når kampen om NM-gullet skal avgjøres.

Trener Larsen sa i forrige uke at hvis det blir hentet en utlending til vil ikke dette nødvendigvis bli en måltyv, men like gjerne en fysisk, hardarbeidende spiller. Nå kan det se ut som han får en som kan bekle begge de rollene.

LoVecchio blir den tredje utlendingen Lørenskog signerer etter nyttår. Tidligere har romerikingene sikret seg svenske Robin Sterner og den danske landslagskeeperen Simon Nielsen.

I tillegg til disse har Lørenskog den keeperen Tyler Plante (skadet), backene Alex Plante og Petter Messa, samt løperne Wacey Rabbit (skadet), David Laliberté, Christian Söderström og Simon Olsson uten norsk pass i stallen.

– Vi har klare ambisjoner om å gå langt i sluttspillet. Vi skal vinne det. Da trenger vi en bred stall, mener Kenneth Larsen.