Treneren om den tunge beskjeden: – Vet ikke hva jeg skal si

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørenskog ishockeyklubbs appell etter lisensnekten ble ikke tatt til følge. Nå må klubben trolig ned i andre divisjon

DEL

Sent onsdag kveld kom beskjeden fra appellutvalget i Norges ishockey. Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund bekrefter overfor Romerikes Blad at romeriksklubben ikke er blitt hørt.

Med mindre saken tar en ny, og høyst uventet vending, blir dermed eliteserien for første gang uten Lørenskog siden opprykket i 2008.

– Klubben fikk ikke medhold i appellen, lyder beskjeden fra generalsekretæren.

– Ikke hørt fra ledelsen

Appellutvalget har ikke praksis for å offentliggjøre begrunnelsene for sine. Ottar Eide opplyser at det er opp til Lørenskog selv om de ønsker å opplyse om hva som lå til grunn for avslaget.

Vedtaket skal være sendt styreleder Stig Atle Johnsen. Han har så langt ikke svart på vår henvendelse som ble gjort sent onsdag kveld.

Trener Kenneth Larsen var heller ikke informert om vedtaket.

– Jeg har ikke hørt noe fra klubbledelsen, så det du sier til meg nå er helt nytt.

NEDBRUTT: Kenneth Larsen viste ikke om ankeavslaget før Romerikes Blad tok kontakt. Han vil lese begrunnelsen før han uttaler seg ytterligere.

NEDBRUTT: Kenneth Larsen viste ikke om ankeavslaget før Romerikes Blad tok kontakt. Han vil lese begrunnelsen før han uttaler seg ytterligere. Foto:

På spørsmål om hva han synes om beslutningen, sliter Larsen med å sette ord på det.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er egentlig vanskelig å ta stilling til dette når man ikke sitter med begrunnelsen. Men det er klart det kjennes fryktelig tungt.

Larsen har trent laget siden 2014/15-sesongen og har ett år igjen av kontrakten.

Trøbbel

Det var tirsdag 10. mai at styret i Norges Ishockeyforbund besluttet ikke å fornye lisensen til Lørenskog. Romeriksklubben har hatt anstrengt økonomi i lengre tid og permitterte blant annet alle sine ansatte i fjor vår.

Forrige sesong ble preget av en rekke konkursbegjæringer fra offentlige instanser og i april gikk klubben selv ut i en pressemelding og beskrev situasjonen som heller svart.

Rapporteringen de måtte levere som grunnlag for fornyet lisens ble sett på som mangelfull flere ganger. Ifølge generalsekretær Ottar Eide var heller ikke den forbundsstyret behandlet komplett.

– Det er en blanding av at vi heller ikke nå fikk alt vi etterspurte og at det vi fikk ikke ga grunnlag for å innvilge lisensen, sa Eide til Romerikes Blad etter nekten.

I og med at lisensen gjelder for spill i eliteserien og førstedivisjon, må Lørenskog dermed starte opp igjen på nivå tre

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken