Lørenskog-lederen etter lisenstapet: – For oss er avgjørelsen uforståelig

SLUTT MED TOPP-HOCKEY: Lørenskog ishockeyklubb er ikke innvilget eliteserielisens for neste sesong. Hvis ikke anken går gjennom, må klubben starte i 2. divisjon.

SLUTT MED TOPP-HOCKEY: Lørenskog ishockeyklubb er ikke innvilget eliteserielisens for neste sesong. Hvis ikke anken går gjennom, må klubben starte i 2. divisjon.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørenskog ishockeyklubb fikk ikke fornyet lisensen til å spille i eliteserien. Det skjønner klubbledelsen ingenting av.

DEL

Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund bekrefter overfor Romerikes Blad at et enstemmig forbundsstyre besluttet ikke å forlenge lisensen til den konkurstruede romeriksklubben.

– Det er resultat av en helhetsvurdering. Det var for mye, både når det gjelder fortid og framtid, som forbundsstyret ikke følte var godt nok til å fornye lisensen, sier Eide.

Lørenskog hadde egentlig frist til fredag med å levere et revidert budsjett til lisenssøknaden. Forbundet mente at det materialet som ble levert hadde store mangler og ga ny frist til i går.

Heller ikke det som kom da, var styret fornøyde med.

– Det er en blanding av at vi heller ikke nå fikk alt vi etterspurte og at det vi fikk ikke ga grunnlag for å innvilge lisensen.

Lørenskog har 14 dager til å anke avgjørelsen. Den skal eventuelt behandles av Apellutvalget i Norges Ishockeyforbund.

Fra AS til klubb

Styreleder Stig Atle Johnsen gir inntrykk av at klubben er sjokkerte over avgjørelsen. Han tror sjansen er stor for at siste ord ikke er sagt.

– For oss er avgjørelsen uforståelig. Vi har ikke bestemt oss, men jeg tror det er store muligheter for at vi kommer til å anke. Vi har ikke hatt så mye optimisme rundt klubben som nå på veldig lenge. Vi har fått inn cirka ti personer i styret. Vi har gått vekk AS og blir en blir en vanlig klubb igjen.

– Men dere har hatt en rekke konkursbegjæringer rettet mot dere og har nå også gått og sagt at dere har slitt med å betale penger til både Kemneren og Skattekontoret for utlendinger. Er ikke det riktig?

– Alle skattepengene har vi nå på konto. Jeg anser eliteklubben som vi vil drive videre for å være gjeldfri. Måten vi har drevet klubben på de to siste årene, er ikke som vi har ønsket, men vi har drevet i 18 år nå. Alle klubber har vært gjennom omstruktureringsprosesser. Det er også vi nå.

– Godt nok dokumentert

Johnsen sier den opprinnelige handlingsplanen de var underlagt gikk ut ved nyttår. Han mener forbundet er blitt mer enn godt nok informert om veien videre.

– Vår handlingsplan ble avsluttet 31. desember. Vi har hatt møter med forbundet, hvor vi har tilkjennegitt hva som er planene videre.

– Har dere ikke levert inn det dere skal av underlagsmateriell?

– Det er mulig vi ikke har skjønt alt hva vi skal dokumentere, men vi mener vi har dokumentert godt nok til å få lisens. Vi har midler og planer. Veien videre er helt klar.

Johnsen sier igjen at han mener det «aldri» har vært så stor optimisme rundt klubben som nå. Supportergruppen Skauen har blant annet samlet inn rundt 300.000 kroner.

– Vi har fått med oss masse mennesker, både fra breddeklubben, supportere og andre. Det har vi informert forbundet om. Lørenskog, eller noe selskap rundt klubben, har heller aldri noen gang vært konkurs. Vi har dessverre betalt noen regninger og skattepenger for sent.

– Uvirkelig

Trener Kenneth Larsen bekrefter at han er informert om avgjørelsen. Han ønsker ikke å kommentere den noe utover at han har god tro på at anken vil gå gjennom.

Leder Ronny Thorkildsen i Skauen Support presiserer at han ikke har lest begrunnelsen, men uttaler følgende:

– Det er utrolig trist og uvirkelig hvis vi ikke har noe eliteserielag neste sesong. Dette vil også ha stor betydning for breddeavdelingen vår.

Avslag

Klubben søkte også Lørenskog kommune om økonomisk støtte. Den ble avslått av et enstemmig formannskap. Onsdag led også supporternes søknad samme skjebne.

Skauen søkte om støtte i form av 10 kroner per innbygger i kommunen. I tråd med rådmannens innstilling ble søknaden avslått med følgende begrunnelse:

«Lørenskog ishockey Elite er som kjent i en vanskelig økonomisk situasjon. Rådmannen er gjennom media kjent med at supporterklubben har igangsatt en innsamlingsaksjon for å redde elitesatsingen i klubben. Selv om det ikke framkommer av søknaden at formålet er å redde Lørenskog ishockey Elite kan det ikke utelukkes at så er tilfellet. Rådmannen har forståelse for Skauen Supporterklubbs engasjement for Lørenskog ishockeyklubb, men kan ikke se at det er en kommunal oppgave å gi økonomiske støtte til supporterklubber som støtter og er tilhengere av et spesielt idrettslag. Kommunen har heller ingen praksis med å gi økonomisk støtte til supporterklubber. Rådmannen mener at kommunens støtte til idrett skal rettes inn mot utvikling og drift av anlegg, og støtte til breddeidretten direkte. Rådmannen anbefaler på prinsipiellt grunnlag, under henvisning til det som framkommer ovenfor, at søknaden om økonomisk bistand fra Skauen Supporterklubb avslås».

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken