Møtte Ødegaard i hans nye klubb: – Det må være gøy, da er det lett å trene mye 

Stjernemøte: Lørenskogs J14-lag takket ikke nei da Real Sociedad inviterte til møte med Martin Ødegaard. Alle foto: Privat

Stjernemøte: Lørenskogs J14-lag takket ikke nei da Real Sociedad inviterte til møte med Martin Ødegaard. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørenskogs 14-åringer fikk en opplevelse for livet da de fikk møte landets største mannlige fotballstjerne, Martin Ødegaard.

DEL

Lørenskogs J14-lag har som eneste norske lag deltatt i prestisjeturneringen Donosti Cup i San Sebastian denne sommeren. Det endte med en invitasjon fra Real Sociedad til å møte lagets nye superstjerne, Martin Ødegaard.

Ødegaard startet denne uka sesongoppkjøringen på utlån fra Real Madrid, og var vennligheten selv da de norske jentene, med foreldre og søsken, kom på besøk.

– Det er en kul erfaring å få spille litt i utlandet og få reist litt og sånn, sa Martin Ødegaard til jentene da han møtte dem på treningsanlegget Zubieta i San Sebastian.

– Høydepunkt

I turnerningen vant Lørenskog sin pulje i gruppespillet, men tapte mot et håndplukket spansk akademilag i 1/8-delsfinalen. 

– Det er mye tekniske spillere her, og det er fint å se hvor nivået ligger. Og så er det vel motiverende også, vil jeg tro, sa 20-åringen, som selv har måttet vende seg til forskjellene på norsk og spansk fotball. 

Det bekrefter også 14-åringene selv.

– Det har vært veldig gøy å spille her. Det har vært et høydepunkt og vi har gledet oss lenge. Det er spennende å møte mange ulike lag. Mange av dem spiller en type fotball vi liker, sier LIFs lagkaptein Sigrid Børtnes.

Hun forteller at nivået på de beste spanske lagene er høyere enn på motstanderne hjemme i Norge.

– Vi ønsker også å spille sånn. Mye spill langs bakken og høyt tempo. Vi ser vi har mye å lære, og har lært masse. Vi gleder oss til å spille mer forball hjemme, Norway cup, Adidas cup og seriekamper. Her kan vi vise hva vi har lært gjennom denne cupen.

– Ha det gøy!

Ødegaard har så langt ikke funnet seg en leilighet i byen, men bor på hotell. Han har noen klare råd til norske fotballspillere:

– Det beste tipset jeg kan gi er egentlig å trene og ha det gøy. Det er min oppskrift. Jeg koste meg med å spille fotball, og da spilte jeg fotball hele tiden. Tren masse og lær hver dag. Hver eneste trening er en mulighet for å lære. Men det må være gøy og. Hvis ikke blir det vanskelig å trene, sa han til Lørenskog-jentene.

I sentrum: Også trenere og foreldre fikk noen ord med Ødegaard.

I sentrum: Også trenere og foreldre fikk noen ord med Ødegaard.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken