Vill opprykksjubel

Artikkelen er over 4 år gammel

(Skedsmo 2 – Skjetten 1-4). Skjetten feiret opprykket til tredjedivisjon med seier mot Skedsmo.

DEL

Grønntrøyene har gjennom sesongen vist at favorittstempelet var berettiget og er nå klar for retur til tredjedivisjon etter nedrykket forrige sesong.

– Veldig deilig! Det var fryktelig bittert da vi rykket ned i fjor og ble satt et år tilbake, men vi klarte å beholde stammen i laget, samt at vi fikk inn noen nye. Vi har gjort det som vi trengte denne sesongen og jeg føler vi står bedre rustet til spill i tredjedivisjon nå, oppsummerer trener Kenneth Andreassen etter å ha feiret ferdig med spillerne i garderoben.

Som trener for Skjetten har han virkelig vært med på en berg- og dalbane de tre siste sesongene. Laget rykket opp fra fjerdedivisjon i 2012, men gikk rett ned igjen i fjor. Nå er de klare for retur med det fjerde høyeste nivået i norsk fotball.

– Jeg er en i pluss da, ler treneren før han fortsetter.

– Vi har lært av de feilene vi gjorde i fjor og skal bite godt fra oss neste sesong.

Les alt om lokalfotballen her!

Superduoen ordnet seier

Kampen mot Skedsmo-rekruttene ble langt fra så enkel som tabellposisjonen skulle tilsi. Hjemmelaget stilte med et sterkt mannskap og var det beste laget før pause.

Allerede etter to minutter sendte Farid Rahim vertene i føringen etter et strålende angrep. Jonas Kordahl sin scoring fra straffemerket etter en halvtime gjorde at lagene var like langt til pause.

Åtte minutter etter hvilen var spissen frampå igjen og sendte bortelaget i føringen. Midtveis i omgangen reddet Skjetten et Skedsmo-skudd på streken, før de gikk rett opp i angrep og satte inn 3-1 med Andreas Bjerkestrand. Noen minutter før slutt nikket Skjettens toppscorer Andreas Eriksen inn kampens siste mål mot gamle lagkamerater.

Med dagens nettkjenninger står Eriksen med 25 mål, mens spisspartner Kordalh har 18.

– De er livsfarlige der framme og begge har virkelig nese for mål. Selvsagt har de to vært viktige for oss, men naturligvis med god hjelp fra resten av laget, sier trener Andreassen.

Usikker på neste sesong

Treneren er ennå ikke sikker på om han vil være mannen som leder grønntrøyene neste sesong.

– Jeg har fått tilbud om ny kontrakt, men jeg må se an litt før jeg bestemmer meg. Jobben som eiendomsmegler tar mye tid, samt at det også er viktig å få tid til familien. Jeg får ta noen møter hjemme og tenke nøye igjennom ting, så får vi se hva det blir til, sier treneren.

Uansett hvem som leder laget, tror Andreassen at Skjetten-stallen blir sterk neste sesong.

– Jeg har ikke fått noen signaler om at noen av gutta har lyst til å gi seg, i tillegg til at det er naturlig at andre spillere også vil komme inn. Vi sa før forrige sesong at vi ønsket å bli et topplag i tredjedivisjon innen 2015. Nå ble det litt ødelagt av nedrykket i fjor, men vi skal bruke vinteren godt og stabilisere oss neste sesong.

Trygg på plassen

Skedsmo-rekruttene ligger med tapet for Skjetten på fjerde sisteplass på tabellen med sine 29 poeng. Det holder likevel mest sannsynlig til å holde plassen i fjerdedivisjon.

– Vi klarer å dra i land det her, sier trener Tommy Stovner.

Han syntes laget hans gjorde en god kamp mot Skjetten.

– Vi ga de god kamp, men vi har ikke sterk nok stall nok på rekruttlaget til å holde det helt inn mot topplaget. Skjetten rykker fortjent opp, fastslår treneren.

Kampfakta:

Skedsmo 2 – Skjetten 1-4 (1-1)
Skedsmo stadion. Mål: 1-0 Farid Rahim (2), 1-1 Jonas Kordahl (str. 30), 1-2 Jonas Kordahl (53), 1-3 Andreas Bjerkestrand (67), 1-4 Andreas Eriksen (82). Gule kort: Farid Rahim og Hiwa Poor, Skedsmo. Andreas Bjerkestrand, Skjetten. Rødt kort: Hiwa Poor, Skedsmo. Dommer: Tom Kenneth Sandvold, Hauerseter. Tilskuere: 65.

Se nyeste utgave av Bak Mål:

 

Artikkeltags