Til sammenligning har den suverene toppscoreren i Tippeligaen, Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson, et målsnitt på 1,09 per match. Nå er det selvsagt stor forskjell på nivået spillerne spiller på, men det setter likevel det utrolige scoringssnittet til Mostue i tredjedivisjon i perspektiv.

– Det er ganske heftig. Jeg har virkelig funnet flytsonen og har scoret i samtlige sju kamper jeg har spilt på topp, sier spissen fornøyd.

I mandagens kamp sto Mostue for seks av målene i 11-1-seieren mot Fet. Tre mål i hver omgang, før han ble byttet ut i det 70. minutt.

– Jeg hadde en veldig god følelse før kamp. Egentlig kjente jeg allerede da jeg sto opp i dag at det kom til å bli en god match. Veldig morsomt med seks mål og storseier, sier 21-åringen.

Den storvokste spissen startet målshowet med å sette et straffespark han selv skaffet, før han satte inn 2-1-scoringen på et herlig raid fra midtbanen som endte med at han elegant scoret alene med keeper. De fire siste målene var mer typiske "tap-ins".

– Veldig godt spill av alle på laget. Det gjør jobben min enkel, men det var deilig å få til en skikkelig god individuell prestasjon som på den 2-1-goalen i tillegg, så det ikke bare blir tap-ins, smiler spissen.

Spiller på fysikken

Mostue startet sesongen som midtstopper, noe han også spilte i sin tid som juniorspiller på Lillestrøm. I sommer ble derimot 21-åringen flyttet fram på topp av Skedsmo-trener Tommy Stovner. Det har ingen i Skedsmo angret på siden.

– Hadde jeg spilt spiss fra sesongstart og hatt denne flyten hele veien hadde jeg stått med 64 mål nå, ler Mostue før han litt mer seriøst fortellen om hvorfor han tror det har gått så bra.

– Jeg er ofte på rett sted til rett tid og har den sulten på å hele tiden score. I tillegg spiller jeg jo selvsagt mye på fysikken min, fastslår 21-åringen.

Med sine 96 kilo er ikke spissen den enkleste å skubbe vekk for motstanderne. I tillegg er han også forholdsvis hurtig til beins noe han spesielt viste på 2-1-scoringen mot Fet.

– Det er nok ikke så vanlig den kombinasjonen. Hvis jeg først er foran en motspiller så tar de meg ikke igjen. De kommer ikke rundt, smiler Mostue.

Ikke tenkt på framtiden

Med et målsnitt på tre per kamp er det naturlig å tenke at Mostue kunne spilt på et høyere nivå enn tredjedivisjon. Så langt har likevel ikke Skedsmo-spilleren tenkt enn så lenge.

– Jeg vet selv at prestasjonene mine tilsier at jeg skal spille på et høyere nivå, men for øyeblikket tenker jeg ikke på det. Akkurat nå spiller jeg for det sosiale og i Skedsmo er det et veldig godt miljø. Så får vi se etterhvert, men enn så lenge har det ikke vært snakk om noen andre klubber, fastslår 21-åringen.

Selv med kun sju kamper som spiss denne sesongen kjemper nå 21-åringen om toppscorertittelen blant romerikslagene som vi fører her på rb.no.

– Nå står jeg med 22 mål og jeg så Fred Friday toppet den listen med 21 før dagens kamper. Det var viktig å ta igjen det, sier han fornøyd.

LSK-spissen Friday svarte likevel på tiltale litt senere på kvelden da han scoret begge målene i 2-2-kampen mot andrelaget til HamKam. Dermed ligger det an til en skikkelig duell om toppscorertittelen i sesongavslutningen.

– Finnes ikke superlativer

Skedsmo-trener Tommy Stovner klarer kanpt å beskrive innsatsen til sin nye spiss.

– Det finnes ikke superlativer. Han driver med en egen idrett, skryter treneren.

Han mener framtiden kan være meget lys for unggutten.

– Didrik har et ekstremt potensiale. Før denne sesongen har han knapt spilt på to år, også leverer han på dette nivået nå. Med riktig trening mener jeg han på sikt kan spille på hvilket som helst nivå i Norge. Man må huske at han fortsatt er ung. Jeg er sikker på at det ikke finnes noen andre spillere i vår divisjon med en sånn spisskompetanse, sier treneren.

Med den solide hjemmeseieren mot Fet er Skedsmo nå på fjerdeplass på tabellen med sine 34 poeng. For Fet er situasjonen langt verre. Laget ligger under nedrykksstreken med sine 18 poeng.

Disse kampene har Didrik Mostue scoret i:

28. mai: 5-1-seier mot Fet – En scoring som midtstopper.
30. juni: 5-2-seier mot Ranheim – Tre scoringer som spiss.
2. august: 10-0-seier mot NTNUI – Tre scoringer som spiss.
9. august: 3-2-seier mot Tynset – En scoring som spiss.
18. august: 6-0-seier mot Fjellhamar – En scoring som spiss.
1. september: 6-1-seier mot Gjerdrum – Fem scoringer som spiss.
6. september: 3-3 mot Åfjord – To scoringer som spiss.
15. september: 11-1-seier mot Fet – Seks scoringer som spiss.

Tilsammen har 21-åringen scoret 22 mål denne sesongen. Verdt å merke seg er det også at Skedsmo står med sju seire og en uavgjort i kamper hvor Mostue har notert seg for mål.

Kampfakta:

Skedsmo – Fet 11-1 (5-1)
Skedsmo stadion. 1-0 Didrik Mostue (str. 20), 1-1 Frode Sanderlien (27), 2-1 Didrik Mostue (31), 3-1 Didrik Mostue (33), 4-1 Jonas Fausk Christensen (34), 5-1 Kenneth Stovner Jacobsen (41), 6-1 Anthony Davies (48), 7-1 Didrik Mostue (51), 8-1 Didrik Mostue (64), 9-1 Didrik Mostue (67), 10-1 Kristoffer Langerud (82), 11-1 Hiwa Poor (str. 89). Gule kort: Simen Rustadbakken, Asgeir Örn Olafsson og Farid Rahim, Skedsmo. Christoffer Blix og Espen Søgård, Fet. Dommer: Marius Bye, Bjørkelangen. Tilskuere: 105.

Se høstens sesongstart av Bak Mål her: