Voldelig russehelg

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Årets første russehelg ble preget av vold og anmeldelser. En russ ble i løpet av én natt anmeldt fire ganger for vold mot fire forskjellige medruss.

DEL

– Den ene fornærmede fikk bruddskader, og den andre skal etter vitners utsagn ha vært bevisstløs helt til han kom fram til Ahus natt til søndag. Det var i overkant mange negative episoder med årets russ den første helga, sier justisansvarlig ved Fet og Rælingen lensmannskontor, Robert Bekkevold.

Slag, spark og bensin

Episoden han referer til skjedde på Hvaltjern natt til søndag. Ifølge de fornærmedes forklaringer, skal de ha vært på Hvaltjern og spilt musikk og koset seg, da en russebil kom og begynte å kaste flasker mot bussen deres. På spørsmål om hvorfor de gjorde det, skal guttene på russebilen ha begynt å sparke og slå.

– Det er fire gutter på en russebuss som har anmeldt to-tre gutter på en russebil. Det er fortsatt litt uklart hvilke gutter som var innblandet, men en av dem går igjen i alle fire anmeldelsene. Vi har vært og ransaket hos vedkommende, og han har nå status som siktet, sier Bekkevold.

I tillegg til dette skal også to russebusser med jenter fra Lørenskog ha barket sammen etter lang tids rivalisering på Facebook samme helg, pluss at en russ fra Skedsmo skal ha utøvd vold mot en offentlig tjenestemann.

Denne russen er også mistenkt for å ha helt bensin over en annen russebuss under vrengefesten forrige helg. Alle sakene er anmeldt.

– Mer rivalisering

Til tross for en hektisk start på årets russefeiring for politiet, mener Bekkevold likevel at russen stort sett er vanlig, kjekk ungdom.

– De fleste er snille og ordentlige, men det er også noen uroelementer og noen busser har utmerket seg i negativ forstand i år. Det blir flere og flere russebusser på Romerike, og en konsekvens av det er nok at det blir litt mer rivalisering russen imellom, sier han.

Bekkevold håper imidlertid at årets russekull også viser litt indrejustis.

– Vi forsøker å oppfordre russen til å ta litt tak i hverandre. Hvis en person på russebussen eller russebilen alltid lager bråk, så er det opp til resten av gjengen å si at dette godtar vi ikke. I verste fall kan bussen bli avskiltet, og da blir det ikke noen morsom russetid for noen, sier han.

Artikkeltags