– Vogntog snur flere ganger hver dag

VIL HA BEDRE SKILT: Morten Granhaug etterlyser bedre skilting ved brua. FOTO: ROAR GRØNSTAD

VIL HA BEDRE SKILT: Morten Granhaug etterlyser bedre skilting ved brua. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 5 år gammel

Daglig ser Morten Granhuag tre-fire vogntog som må rygge og snu når de kommer til brua under E6 i Brånåsdalen.

DEL

Fra hjemmekontoret sitt ser Morten Granhaug rett ned på undergangen hvor et vogntog kjørte seg bom fast ved 08.30-tiden torsdag morgen.

Daglig ser han vogntog som kunne endt samme skjebne som det som ble sittende fast.

– Den lave høyden på undergangen er ikke skiltet før på brupilaren og tre-fire ganger hver dag ser jeg vogntog som må rygge og snu når de ser skiltet, sier Granhaug.

Etterlyser bedre skilting

Det er mye tungtrafikken på fylkesvei 383 i området, og Granhaug mener bedre skilting ville hjulpet sjåførene betraktelig.

– Hadde man hatt skilting tidligere kunne sjåførene ha snudd på bedre egnet sted tidligere i stedet for å rygge slik de må gjøre i dag. Det er tydeligvis ikke merket godt nok, sier Granhaug.

Sjåføren som torsdag valgte ikke å snu, men å kjøre under brua, skulle derimot aldri ha kjørt vogntog på stedet i det hele tatt. Han hadde nemlig ikke førerkort.

Skal se på saken

Hos Statens vegvesen er ikke de rette personene tilgjengelig for å kommentere skiltingen på fylkesveien torsdag ettermiddag.

De sier imidlertid at de nå skal se på saken, og at de ansvarlige for skiltingen langs fylkesveien skal bli varslet om problemet.

Artikkeltags