Gå til sidens hovedinnhold

Visjoner til diskusjon

Artikkelen er over 7 år gammel

Torsdag kveld var det duket for folkemøte i storstua i Lørenskog hus, hvor blant annet Erling Dokk Holm presenterte sine visjoner for Lørenskog. Noe som ble grunnlaget for en lang debatt.

Til stede på folkemøtet var rådmann Ragnar Christoffersen, kommunens strategi- og plansjef Jannike Hovland, kommunalsjef Erlend Eggum og selvfølgelig en hel masse engasjerte innbyggere.

Storstua var fylt til randen av Lørenskoginger som ville få med seg Dokk Holm og kommunens planer og tanker rundt sentrumsutviklingen i Lørenskog.

– Jeg har vært i mange byer og tettsteder. Lørenskog er meget interessant i forhold til mange andre steder. Her er mulighetene enorme, man må bare tenke de litt store tankene. Lørenskog trenger ikke å være en avansert forstad, Lørenskog må bli by, sier en entusiastisk Dokk Holm til en fullsatt storstue i Lørenskog Hus.

Må bli viktige

En av Dokk Holms visjoner ble presentert i torsdagens utgave av Romerikes Blad. Med høyblokker på toppen av Coca-Cola bygget og Posten vil han skape rom for innflytting og arbeidsplasser.

– Jeg har riktig nok klemt litt til når jeg har satt sammen disse visjonene, men dette er muligheter som kan realiserer. Også i en mindre skala. Mitt poeng er at Lørenskog må bestemme seg for å være viktige. Mange utenfor regionen har vært i Lillestrøm, men ingen han vært i Lørenskog. Flere boliger og arbeidsplasser vil sette Lørenskog på kartet, sier han.

– Tenk på livskvaliteten

Etter at Dokk Holm presenterte sine tanker, ble det åpnet for debatt blant publikum. Og tilbakemeldingen fra noen var svært klare.

Mens noen synes Dokk Holms visjoner var spennende og fascinerende, mente andre at planene vil ødelegge det fine med Lørenskog.

– Det virker som om disse planene handler om å få flest mulig folk på samme sted. Jeg, og mange andre, ønsker en åpen struktur i Lørenskog. Jeg ber kommunen å tenke på bo- og livskvaliteten til innbyggerne når de skal bestemme seg for framtidig byutvikling i Lørenskog, sier en engasjert Trond Føsker til et applauderende publikum.

Kommentarer til denne saken