Visitas i tre prestegjeld

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Biskop Ole Kristian Kvarme i Borg skal gjennomføre en mer enn 14 dager bispevisitas i Skedsmo i nær framtid. Mellom torsdag 27. januar og søndag 13. februar skal biskopen besøke kommunen hele ni ganger og delta i kirkelige aktiviteter hele 34 ganger.

DEL

LILLESTRØM: Biskopens handlinger skal spenne over hele registeret fra tunge visitasgudstjenester via besøk i skoler, barnehage og eldreinstitusjoner til åpning av nattfotballcup for konfirmantene i kommunen.

Vanligvis foretar biskopen visitas i et prestegjeld om lag hvert 8. år. Denne gang tar han alle de tre prestegjeldene i Skedsmo samtidig, derfor det omfattende og langvarige programmet.

– Vi gleder oss til visitasen, sier sokneprest i Skedsmo Hanne Gunntveit Sinkerud.

De kommende arrangementene har allerede gitt utbytte i form av større samarbeid de tre menighetene imellom, gir hun uttrykk for.

Programmet

Den første visitasdagen går med til stabsmøter med de ansatte i menighetene i Lillestrøm, Skedsmo og Strømmen. Den etterfølgende tirsdagen besøker Kvarme først Melby skole på Skjetten og deretter Høgskolen i Akershus. Onsdag vier han stort sett til Strømmen med besøk på Stalsberg bo og behandlingssenter, Noahs Ark barnehage, Bymisjonen i Lillestrøm og ellers noen kirkelige ledere på Strømmen.

Neste torsdag og fredag går til mange besøk i Lillestrøm, både Volla og Kjellervolla skoler får besøk av biskopen. Det blir nattverdsgudstjeneste på LIBOS og lunsj med kommunen i Lillestrøm Arbeidersamfunn. Søndag er det gudstjeneste i Lillestrøm kirke og en familiekonsert om kvelden.

Torsdag 10. februar er det Skedsmo sokn som blir biskopens visitasområde med morgensang i Skedsmo kirke, besøk på Skedsmotun og kulturkveld på Huseby. Fredag besøker Kvarme Asak skole, Nero produkter og Vardeåsen nærmiljøsenter. Søndag 13. avsluttes visitasen med gudstjeneste i Strømmen kirke om formiddagen og Skedsmo kirke om kvelden.

Artikkeltags