Vill og vakker

BLOMSTERPIKER: Benedicte Serigstad og Sigurros Hymer fra Vea ? Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører har jobbet lenge for å gjøre skolens stand på hagemessa så innbydende som mulig. ALLE FOTO: MARIA SCHILLER TØNNESSEN

BLOMSTERPIKER: Benedicte Serigstad og Sigurros Hymer fra Vea ? Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører har jobbet lenge for å gjøre skolens stand på hagemessa så innbydende som mulig. ALLE FOTO: MARIA SCHILLER TØNNESSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

To ganske så forskjellige interesser fyller varemessa denne helgen.

DEL

Denne helgen arrangeres det både villmarksmesse og hagemesse side om side på varemessa i Lillestrøm.

– Denne har vi jobbet med i to dager, forteller Benedicte Serigstad, og viser fram den gedigne blomsterdekorasjonen hun har laget sammen med klassevenninnen Sigurros Hymer og resten av klassen ved Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

De to blivende blomsterdekoratørene betrakter oppsatsen, og er begge skjønt enige om at de kan si seg fornøyde med resultatet.

– Den er satt sammen av blant annet gåsunger, orkideer og nelliker. Det utgjør en fin fargekombinasjon, forteller Sigurros.

Fra i dag skal de to stå ved skolens stand for å forsøke å hanke inn nye elever, og å vise de besøkende hvor mye vakkert man kan gjøre med blomster.

Test kasteformen

I nabohallen står Espen Myhre og Arild Blomfeldt. Espen har en fluestang i hånda, og han gjør seg klar til å kaste bortover den mange meter lange vannmatta som er satt opp nettopp for at publikum ska få teste ut det å kaste med flue.

– Alle kan bli gode på dette, men det krever en spesiell teknikk, forteller Espen, som i tillegg til å ha fluefiske som hobby, også jobber innenfor feltet.

Denne helgen står han på stand for den skjettenbaserte bedriften Guideline.

– Vi ønsker å få ungdommen til å se hvor fantastisk det kan være å komme seg ut i naturen, sier han.

Noe for alle

Du trenger ikke være jeger, fisker eller ha spesielt grønne fingre for å finne noe av interesse på varemessa denne helga.

Det første som møter deg når du nærmer deg messebygget er rundt 70 alpakkaer. På lørdag skal disse stilles ut inne på varemessa.

I tillegg til å se på de underlige dyrene, kan du skyte med laserpistol, se på ulike hunderaser, og vandre rundt i utstillingshagene som er satt opp for anledningen.

Her blir det nok av inspirasjon å hente, enten du vil på jakt, fikse i hagen eller bare oppleve noe nytt.

Artikkeltags