– Jeg har gått inn med det beløpet jeg synes er passe og kommer ikke til å bidra med mer penger, slår Think-investor og hotelleier Petter Stordalen fast overfor RB.

Think er igjen i akutt pengenød. Think-ledelsen trodde de hadde sikret seg nye millioner fra investorene sine, men nå holder de tilbake.

– Vi trodde kapitalutvidelsen var på skinner, vi hadde investorene på plass, men så ville de ikke forplikte seg uten en garanti fra myndighetene om at de ville komme med en krisepakke som hjelper oss på mellomlang og lang sikt, forteller direktør Richard Canny til e24.no.

Think avholder en pressekonferanse klokka 17.00.

Konkursfare

Før helgen ble det klart at regjeringen ikke vil gi Think en egen redningspakke.

Dermed er det reell fare for konkurs.

I tillegg til Petter Stordalen er Stein Erik Hagen og Atle Brynestad blant investorene som etter konkursen i 2006 har brukt rundt 900 millioner kroner på elbilselskapet.

Stordalen presiserer at kravet om hjelp fra myndighetene ikke kommer fra ham.

– Jeg kommer aldri til å be myndighetene om å garantere for investeringer jeg gjør. Et slikt krav får du eventuelt spørre de andre investorene om. Jeg gikk vel inn med rundt 13 millioner i Think og er sånn sett en veldig liten eier, påpeker han.

Venter på biler

– Men selv om myndigheten skulle stille opp så går du ikke inn med mer?

– Nei, det gjør jeg ikke.

Stordalen vil ikke uttale seg om hva han mener er årsaken til at Think akkurat nå synes å være nærmere fiasko enn suksess.

– Jeg synes fortsatt Think er et fantastisk prosjekt og jeg håper de vil lykkes til slutt, sier han.

Stordalen har bestilt 22 biler fra Think, men har ventet lenge på levering.

– Meningen er å bruke bilene overfor kundene våre i Choice. Jeg har foreløpig bare fått to eller tre av bilene, sier han.