Gå til sidens hovedinnhold

Vil fordoble besøket på Husebyfestivalen

Artikkelen er over 19 år gammel

De har satt seg store mål, de som står bak Husebyfestivalen. I år vil de ha 10.000 betalende på arrangementet.

Fjorårets suksessfestival hadde 5.500 inne på den historiske gården. Selv om det er fire måneder igjen til dette stor kulturelle løftet for Skedsmokorset, og selv om Byfesten i Lillestrøm de nærmeste ukene vil påkalle størst oppmerksomhet, er arbeidet med arrangementet i full gang.
- Vi lover en enda bedre Husebyfestival enn i fjor, sier leder Leon Skogvoll. Tre nye ting er iallfall forberedt. For det første vil Husebyfestivalen denne gang ta i bruk selve Huseby gård til en del arrangementer, utstilling og historiske opplevelser.
- Det blir et lite løft for i fjor var hovedgården bortleid til andre under vår festival, sier Skogvoll.

Valgdebatt
Det som kanskje kommer til å skape størst ekstra oppmerksomhet i år er at festivalarrangørene inviterer til storpolitisk debatt midt oppe i kulturen og næringslivspresentasjonen.
- Det er stortingsvalg i år. Festivalen arrangeres 7.-9- september, valgdagen er den 11. september. Det er klart at politikerne ser en mulighet både til å bidra til festivalen og fremme sitt budskap, mener sjefsarrangøren. Han har fått de politiske toppkanonene i Akershus til debattstunden som skal handle om oppvekstvilkår i bynære områder. Ole Kristen Harborg skal lede debatten der blant annet Valgerd Svarstad Haugland KrF, Sverre Myrli AP, Rolf Reikvam SV, Ursula Evje Frp og Sonja Sjøli Høyre skal barke i hop.

Telt for næringslivet
Den tredje nyheten skal gagne næringslivet. De får i år et stort telt å holde til i.
- Det totale innhold med kultur, sang, spill, dans, aktiviteter av alle slag og mye moro er det som skal gjøre Husebyfestivalen enda bedre, lover Leon Skogvoll. Og hjelpere til å lykkes har han rikelig av. Ideen bak Husebyfestivalen er å legge grunnlag for økonomisk støtte til frivillig barne- og ungdomsarbeid.
- I fjor tjente foreningene på Skedsmokorset 200.000 kroner for dugnadsarbeid på festivalen. Arrangørene beholdt kun 12.000 kroner som start på årets festival, ifølge Skogvoll.