sin blogg skriver Torp at «om noen trenger å bli satt fri fra djevelens besettelse, kan de ta kontakt med oss.»

– Det nye testamente gir levende skildringer av Jesu makt over demonene. Vi tror på dette, og vi tar gjerne utfordringen om å hjelpe den mest hardbarkede satanist og demonbesatte person, skriver pastoren.

– Vi har en stab på seks personer, som ber om frihet fra sykdom og andre menneskelige problemer. Foreløpig har vi ingen erfaring med demonutdrivelse, utdyper pastoren overfor Vårt Land.

Hva tror du? Diskutér tro og tvil nederst i artikkelen!

– Laget bjeffelyder

Men Torp forteller at han har én erfaring fra Norge med det han «med ganske stor sikkerhet» opplever som en besettelse og en demonutdrivelse:

I 1993 hadde Torp og kona besøk av en ung mann som ville bli frelst. Etter samtale og bønn begynte mannen å fråde og hyle og skled ned fra sofaen og under salongbordet, der han rullet og laget bjeffelyder.

– Jeg var livredd, men kona mi var modigere. Hun begynte å befale de onde åndsmaktene å komme ut, og etter en times tid var det slutt på den spesielle oppførselen hans. Den unge mannen begynte å leve som en normal kristen, forklarer Torp.

Torp mener «åndene er mer synlige» i land med mange og aktive kristne.

– I vestlig rasjonalitet lever de nok en mer skjermet tilværelse. Derfor er det vanskelig i si hva som kjennetegner manifestasjon av demoner i vår kultur, sier han.

Kritiserte faren

Tidligere i år sto sønnen Anders Torp fram i VG og kritiserte faren for å drive med farlig djevleutdrivelse satt i system hos pinsemenigheten Oslokirken. Til Romerikes Blad fortalte sønnen at faren hadde drevet med djevleutdrivelser også i kirken han ledet i Lillestrøm.

– Jeg vil advare mot et kynisk system som manipulerer medlemmene. Det er ikke mange som har kommet seg ut – det krever mye, sa sønnen til VG.

Jan-Aage Torp var pastor ved Seierskirken i Lillestrøm fram til nedleggelsen sommeren 2000.

Pastor Jan-Aage Torp har tidligere uttalt at han har omvendt over 100 personer fra homofili.