Vi tester myggmidler

BEDRE: Myggspray er bedre enn roll-on, synes jeg. Fotografen er enig, for mens han tok bilder fikk han sikkert 20 stikk, med roll-on! 
BEGGE FOTO: MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN

BEDRE: Myggspray er bedre enn roll-on, synes jeg. Fotografen er enig, for mens han tok bilder fikk han sikkert 20 stikk, med roll-on! BEGGE FOTO: MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN

Artikkelen er over 9 år gammel

Med antimyggmidlene roll-on og spray skremmer du ikke bare mygg.

DEL

MYGGKAMPEN  Denne uformelle testen starter med de mest etablerte anti-myggmidlene, nemlig roll-on og myggspray. De ble testet ved å påføre roll-on på høyre arm og spray på venstre, for å sammenlikne hva som fungerte best. Fotografen måtte også beskytte seg, og han satset alt på roll-on. Det angrer han på nå!

Lukter sterkt

Roll-on skal, ifølge pakken, bare påføres i striper, og deretter være en effektiv beskyttelse mot mygg i minst seks timer. Det fungerte ikke, for verken fotografen eller meg.

Roll-on er ikke akkurat det rimeligste alternativet og lukter litt som bestefars gamle etterbarberingsvann. Den er både merket med «brannfarlig» og «irriterende», så for deg med sensitiv hud er den ikke å anbefale. Og viktigst av alt: Fotografen og jeg ble begge stukket! Myggen svermet rundt oss hele tiden, til tross for den skarpe lukten og alle giftstoffene.

Smaker vondt!

Myggspray er billigere enn roll-on, og fungerte bedre. Sprayen virker like sterk og giftig, men personlig liker jeg lukten litt bedre (men ikke godt!). Smaken fikk jeg også lov til å teste, da det kom et lite vindkast akkurat da jeg skulle spraye, og jeg fikk halvparten i munnen. Ikke behagelig! Flasken er også merket «unngå øyne og munn».

Jeg fikk ingen stikk på armen hvor jeg brukte spray, så med stor tro på produktet brukte jeg det rett på tightsen for å unngå stikk på beina. Det fungerte dessverre ikke, så må nok kjøpe noe eget til det formålet!

Konklusjon: Myggmidlene er OK, men ikke bra nok. Jeg stinker også i ettertid, ingen på kontoret ville sitte ved siden av meg!

I MORGEN: Vi tester bærbar, gassdreven myggjeger!

Artikkeltags