Verdikanalen stengt – gjeld på 14 millioner

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ubetalte regninger for fem millioner kroner gjorde at Telenor tirsdag ettermiddag stengte sendingene til den kristne Verdikanalen i Lørenskog. Tv-kanalen lover imidlertid å komme tilbake.

DEL

SOLHEIM

Ifølge Verdikanalens daglige leder og administrerende direktør Siewert Öholm skyldes stengningen først og fremst at tv-selskapet ikke har kunnet betale gjelda til Telenor.

– Rundt en tredel av vår samlede gjeld på 14 millioner kroner er til Telenor. Jeg har full forståelse for at de ikke kunne sitte uke etter uke og se at det ikke kom noen penger fra oss, sier Öholm til Romerikes Blad.

Han understreker at selskapet ikke er konkurs.

– Styret og jeg har gitt oss selv to uker, og jobber hardt med å komme på lufta igjen.

– Ble feilinformert

Den svenske tv-journalisten Siewert Öholm, som blant annet er kjent for programmet Svar Direkt i SVT, begynte som ny sjef for Verdikanalen i oktober i fjor. Öholm skulle utvikle kanalen til å bli en skandinavisk tv-kanal med et bredt tilbud, men sier nå at han ble feilinformert da han sa ja til jobben.

– Da jeg gikk inn og skrev kontrakt med Verdikanalen ble det gitt løfter om at jeg både skulle få likvide penger og en løsning på gjelden. Jeg ble ikke riktig informert av de personene som ansatte meg, sier kanalsjefen til avisa Vårt Lands nettutgave.

– Det var krise, og jeg ble brannsoldat i stedet for å bygge opp programtilbudet. Jeg føler at jeg ble lurt, og jeg er skuffet over det, innrømmer Öholm overfor Romerikes Blad.

Åtte stykker permittert

Han understreker at han likevel vil gjøre en innsats for å redde kanalen.

– Hvor realistisk er det, med 14 millioner i gjeld?

– Det er realistisk. Vi jobber med nye finansieringsløsninger og nye investorer, og har såpass gode kontakter at vi ikke vil begjære oss konkurs til tross for den høye gjelda. Men det er fortsatt mye som må i boks før vi er tilbake på lufta, svarer Siewert Öholm.

Inntil videre er de åtte ansatte i Verdikanalen permittert. Kanalen har i tillegg en rekke frivillige hjelpere som ikke har stått på lønningslista.

Sju millioner i minus

Regnbuen-pastor Finn Henrik Friis Larsen fra Lørenskog grunnla Verdikanalen i 2002 under navnet Familiekanalen, og er styreleder og medeier i Verdikanalen.

Friis Larsen ønsket ikke å kommentere denne saken overfor Romerikes Blad torsdag, men henviste alle spørsmål til Siewert Öholm.

Verdikanalen hadde en inntekt på 865.000 kroner i 2005 og 706.000 kroner året før – mens underskuddet var på henholdsvis 7.051.000 kroner og 1.156.000 kroner før skatt.

Mye penger, innrømmer kanalsjefen, som likevel legger til at kanalens samlede gjeld nærmest er for lommerusk å regne i tv-sammenheng.

– Andre investorer legger gjerne inn hundrevis av millioner for å starte en ny tv-kanal. Vi har løsningen for hvordan Verdikanalen skal gå med overskudd, men det vil ta litt tid, sier Siewert Öholm.

Artikkeltags