Vannlekkasje stengte hallen

Inspiserer: Vaktmester Dannis Grepperud viser fram en bit av underlaget som har trukket til seg vannet. Foto: Per chr. utsigt

Inspiserer: Vaktmester Dannis Grepperud viser fram en bit av underlaget som har trukket til seg vannet. Foto: Per chr. utsigt Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flerbrukshallen ved Dalen skole er stengt etter store vannskader som følge av brudd på hovedrøret fram til sprinkleranlegget.

DEL

Dette skaper store problemer både for skolen og alle som bruker salen på kveldstid. Alarmen fra sprinkleranlegget ble utløst om kvelden den 30. desember.

Mannskaper fra brannvesenet var raskt på plass og fikk stengt av vanntilførselen og gikk straks i gang med utstyr for å suge opp vannet. Men skaden var allerede ganske omfattende.

Bruddet oppsto i et teknisk rom inntil hallen. To rør har tilsynelatende «glidd» fra hverandre og store mengder vann strømmet utover gulvet i den vel 400 kvadratmeter store hallen. Vannet har så fra ytterkantene trukket inn under gulvbelegget der det ligger ei myk matte som suger til seg fuktigheten.

– Takstmannen fra forsikringsselskapet har vært her og vil utarbeide en rapport om skadeomfanget. Ingenting vil bli gjort før denne rapporten foreligger, men mye tyder på at minst halvparten av gulvet må tas opp og tørkes grundig, sier vaktmester Dennis Grepperud til Indre Akershus Blad.

Dalen IL rammes ekstra hardt. De har til sammen ni grupper som bruker hallen på kveldstid.

Artikkeltags