Utpeker ny skytter

NY UTVIKLING: Tore Sandberg (t.v) presenterer nye funn og et nytt vitne i kveldens Brennpunkt. FOTO: ROAR GRØNSTAD

NY UTVIKLING: Tore Sandberg (t.v) presenterer nye funn og et nytt vitne i kveldens Brennpunkt. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 9 år gammel

Nytt vitne mener Balkan-konflikten er motivet.

DEL

I går leverte Tore Sandberg inn en delbegjæring til gjenopptakelseskommisjonen.

– Delbegjæringen tar for seg et annet motivbilde enn gårdskonflikten, sier Sandberg til VG.

Ifølge den samme avisen har privatetterforskeren i begjæringen utpekt en hittil ukjent person som skal ha deltatt under trippeldrapet på Orderud gård.

Farlige oppdrag

I kveld sendes programmet Brennpunkt på NRK, og her står et nytt vitne fram og forteller at Anne Orderud Paust og Per Paust hadde både hemmelige og farlige oppdrag for etterretningstjenesten, og at dette kan være motivet til drapene.

Tore Sandberg vil ikke kommentere saken til rb.no før programmet er sendt i kveld.

VG skriver at privatetterforskeren som jobber på oppdrag for Per og Veronica Orderud, mener å kunne bevise at en person fra Balkan har gjennomført drapene.

– Jeg har delvis vært i utlandet for å innhente informasjon til begjæringen, og det er knyttet til Balkan. Vi snakker om en kobling mellom dette Balkan-miljøet og flere aktører i Orderud-saken, sier Sandberg.

Brennpunkt

I kveldens Brennpunkt forteller Per Paust sin fetter Tore Taraldsen at Per hadde gode indikasjoner på hvem som sto bak attentatene mot dem, og at han og kona gjennomførte hemmelige og farlige oppdrag for etterretningstjenesten.

Taraldsen oppfatter nå at de betroelsene Paust kom med kan være motivet for trippeldrapet.

Skal granskes

Vitnemålet til fetteren har gjort at Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene skal granske Anne Orderud Paust og Per Paust sine forbindelser med etterettningstjenesten.

– Med utgangspunkt i de antakelsene som er framsatt i mediene om at Anne Orderud Paust og Per Paust kanskje arbeidet for etterretningstjenesten, og de eventuelle konsekvensene dette kunne ha for skyldspørsmålet i Orderudsaken så bestemte vi oss for å sende et brev til etterretningstjenesten på vanlig måte, sier leder av EOS-utvalget Helga Hernes til Brennpunkt.

Dermed har Tore Sandberg for alvor presentert et nytt motiv i drapssaken.

Per og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød ble funnet skyldige i medvirkning til trippeldrap på bakgrunn av at gårdskonflikten var motivet.

Artikkeltags