Gå til sidens hovedinnhold

Utfordres av Canal Digital

Artikkelen er over 7 år gammel

Canal Digital kan bli seierherren i kampen om kabelkundene på Jessheim.

Les også: Full krig om kabelkundene

Jessheim Kabel-tv og Nordby antennelag er i ferd med å inngå avtale med en annen stor nasjonal distributør av fjernsynssignaler, etter at det oppsto konflikt mellom de lokale aktørene og Get.

Lenge var Jessheim Kabel-tv og antennelagene alene om å levere fjernsynssignaler i en av Norges raskest voksende byer. Nå rustes det til fiberkamp.

Get inviterer beboerne til informasjonsmøte om utbygging av fibernett på Jessheim til uka. Viken Fiber/Altibox vil bygge fibernett i hele Ullensaker. Jessheim Kabel-TV og de lokale antennelagene eier dagens nett. De vil ikke uten videre legge dem ned og kaste inn håndkleet for de store.

Og nå er de i ferd med å inngå avtale med en annen stor, nasjonal aktør.

Fordi avtalen ikke er inngått, vil ikke styreleder Knut Laache i Jessheim Kabel-tv røpe med hvem. Men etter det Romerikes Blad erfarer dreier det seg om Canal Digital.

Fladbyseter på Jessheim har fjernsynssignaler fra Canal Digital allerede i dag.

En ekstern konsulent har framforhandlet avtalen som nå er i ferd med å bli undertegnet for Jessheim Kabel-tv og Nordby antennelag.

– Vi kommer med et informasjonsskriv til abonnentene om noen dager hvor vi redegjør i detalj for det. Prisen blir rimeligere enn Get. Vi eier nettet og Get får ikke bruke det, sier Laache.

Fiberfeber

Fjernsynsbildene til abonnentene på Jessheim distribueres i dag av Romm, som eies av Atle Brovold og Arne Tislevoll.

Men i august i fjor sa Jessheim Kabel-TV, som er et privat aksjeselskap eid av 33 lokale aksjonærer, opp avtalen med Romm, som dermed mistet 40 prosent av abonnentene.

Har store planer

Så banket Get på døra.

På møtebordet til Romm ligger det en bunke med fiberkart. Store kart som viser alle veiene og gatene på Jessheim, detaljert merket med hvilke veier som er private og offentlige. Disse fikk Atle Brovold presentert.

– Get hadde alt detaljert planlagt. Vi valgte dem, fordi vi mente det ville gi den beste løsningen for beboerne, sier han, og innrømmer at det er vemodig å legge ned Romm og at det er beklagelig at det har oppstått en konflikt mellom de lokale aktørene og Get.

De ansatte hos Romm får jobb i Get og kontoret på Jessheim skal gjøres om til et Get-kontor.

– Det var viktig for oss at de ville bevare den lokale forankringen via Romm, sier han.

Antennelagene derimot, hvor dagens nett eies av beboerne, kom ikke til enighet med Get. Og som Romerikes Blad skrev 10. mars, mener de og Jessheim Kabel-tv at Get har drevet villedende markedsføring og gitt inntrykk av at abonnentene ikke har noe valg og mister fjernsynssignalene dersom de ikke går over til Get.

Dette benekter Get.

– Bygger eget nett

I disse dager inviteres beboere på Jessheim til informasjonsmøter med Get «vedrørende planer om et nytt fibernett på Jessheim».

Samtidig har Jessheim Kabel-tv distribuert brev hvor de advarer mot Get.

Viken Fiber vil også bygge fibernett i hele Ullensaker og samarbeider med Altibox.

– Er det nok interessenter til at investeringen bærer seg, bygger vi vårt eget nett, sier Jon Birger Ellingsen i Viken Fiber.

Canal Digital/Telenor er allerede inne på Jessheim og leverer signaler til de nye blokkene i Bekkebakken og Jessheim Park, for eksempel.

Kommentarer til denne saken