Ulykken fortsatt et mysterium

OMKOM: Hestevognen jentene satt i havnet på jordet etter kollisjonen med bilen. FOTO: ANITA JACOBSEN

OMKOM: Hestevognen jentene satt i havnet på jordet etter kollisjonen med bilen. FOTO: ANITA JACOBSEN

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet fikk ikke de svarene de håpet på.

DEL

Etter to timer i avhør er ulykken fortsatt et stort mysterium for politiet.

Den siktede sjåførens advokat, Gunhild Lærum, sier til Romerikes Blad at hennes klient ikke husker mye fra de avgjørende sekundene.

– Han husker at han satt seg i bilen og at vinduene på bilen da var klare. Han forklarer også at det etter hvert ble nødvendig å sette på vindusviskerne på grunn av regn. Han nevner at det kan ha vært glatt og mulighet for underkjølt regn. Det avgjørende øyeblikket, da han traff jentene, husker han ikke, sier Lærum.

– Ordentlig sjåfør

Advokat Lærum forteller også til Romerikes Blad at sjåføren ser på seg selv som en ordentlig sjåfør.

– Han forteller at han alltid har vært opptatt av å ikke bruke mobil når han kjører. Det samme når det gjelder rus, sier hun.

Forventet svar

– For oss framstår det nesten utenkelig at noe slikt kunne skje. Jentene har kommet ut på hovedveien fra en sidevei 200 til 300 før ulykkespunktet. Samtidig har sjåføren hatt flere hundre meter med fri sikt før sammenstøtet skjedde. Det er nesten uforståelig. Det er en lang slette med 80-sone som går inn i en slak høyresving. Det var dagslys og ganske oversiktlig. Den vesle ponnien som jentene hadde foran sulkyen har trolig hatt gangfart. Avhøret av sjåføren blir veldig viktig for å klarlegge hva som har skjedd, sa lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland tidligere i uka.

Før avhøret ble gjennomført fredag kveld fortalte politiet at de forventet noen svar på hvordan ulykken oppsto.

– Vi regner med at han har en forklaring på hva som skjedde. Jeg har fått med meg at han skal huske lite fra ulykken, men vi forventer i alle fall å få vite det han husker, sier Engen.

Sjåføren svært preget

Sjåførens advokat, Gunhild Lærum, forteller at han er svært preget av det som har skjedd, men at han gir uttrykk for at han setter pris på at jentenes familier er så åpne om at de ikke klandrer ham.

– Han hadde gjort hva som helst for å ha dette ugjort, sier Lærum.

Avhørt seks-sju vitner

Til nå har politiet avhørt seks eller sju personer i forbindelse med ulykken. Dette er vitner som har kommet til stedet kort tid etter ulykken, passert før ulykken eller som bor i nærheten av ulykkesstedet.

– Ingen av disse har sett smellen, så det er viktig for oss å få avhørt sjåføren så fort som mulig før han glemmer ting, sier lensmannen.

Et vitne som passerte de to jentene og hesten like før ulykken, skal ha fortalt at vogna holdt seg på sin side av veien.

Politiet venter fortsatt på en del brikker i det store puslespillet de må legge for å finne ut av hva som skjedde lørdag for snart en uke siden.

– Vi har foreløpig ikke fått tilbake noen rapporter, verken fra undersøkelsene av bilen, blodprøver, eller fra ulykkeskommisjonen. Heller ikke politiet har skrevet ferdig sin rapport.

Rekonstruerer muligens til uka

Planleggingen av rekonstruksjonen av ulykken er i full gang. Dette vil ifølge Engen skje i løpet av neste uke eller uka etter det igjen.

Det eneste politiet føler seg sikre på, er at bilen traff hestevognen bakfra.

– Det kan vi se ut ifra undersøkelsene som har blitt gjort, forteller Engen.

Artikkeltags