Ulvekrangel i tingretten

Artikkelen er over 12 år gammel

Det var full krangel mellom aktor og forsvarer da straffesaken mot den kjente ulvemotstander Lars Toverud startet i Oslo tingrett i formiddag

DEL

Sentralt i krangelen står aktors ønske om å vise NRK Brennpunkts mye omtalte reportasje fra april i 2004. Programmet som er mye av utgangspunktet for saken som nå føres i tingretten.

I programmet sa Toverud blant annet over telefon til en av Brennpunkts medarbeidere at han var i besittelse av minst åtte vevsprøver fra ulv. Aktor ønsker å vise deler av programmet for dommerne – det ønsker ikke Toverud og hans forsvarer Magne Synnevåg.

Synnevåg hevdet i retten av Toverud ikke var klar over at han var i en intervjusituasjon da telefonsamtalen ble gjort. Derfor mener forsvareren at programmet heller ikke kan brukes som bevis i saken.

Nektet skyld

I retten i dag erkjente Toverud ikke straffskyld for å ha tilegnet seg fem vev- eller hårprøver av ulv. Han erkjente derimot straffskyld for ulovlig besittelse av et våpen og for uforsvarlig oppbevaring. Toverud nektet imidlertid å ha ombygd et haglgevær til rifle – noe han også er tiltalt for.

Saken mot den kjente ulvemotstanderen er berammet for tre dager og startet og klokka 09.00 i formiddag.

Artikkeltags