Gå til sidens hovedinnhold

Turbeskrivelse: Blekketjernshøgda

Artikkelen er over 10 år gammel

Høyde: 613 meter over havet.

Lengde: Omtrent 5,8 kilometer til toppen når du går om Rundkollen. Omtrent 4, 2 kilometer dersom du heller velger veien opp grusveien fra Varpet veiestasjon til Nedre Blekketjern.

Tid: Omtrent to timer opp, og en drøy time ned igjen.

Høyde ved startpunkt: Omtrent 200 moh.

Terreng: Begynner på grusvei, men mesteparten av turen går på sti i skogsterreng med jevn bratt stigning opp mot Rundkollen. Berg og røtter på stien, med noen våte partier. Deretter blir det flatere, men myrete, etter Rundkollen. Du må passere tvers over en stor myr. Veien over er blåmerket. Den siste biten fra Blekketjern må du kjempe deg gjennom tett skog for å finne høyden på den andre siden. Her er det ingen sti eller merking.

Tilgjengelighet: Tar du grusveien innover fra Varpet vektstasjon, kan du sykle fra bommen og oppover til Nedre Blekketjern. Ellers er det fottur som gjelder på stien opp forbi Rundkollen, og det er også nødvendig å uansett ta beina fatt for å lete opp selveste Blekketjernshøgda.

På veien: Flott utsikt over omegnen dersom du tar stien om Rundkollen. Fra Rundkollen er det utsikt sørover over Hakadal og Nittedal, i tillegg til flott utsikt østover over vannene Vrangen, Buvann, Lauvtangen og Damsortungen bort til Hakkim og videre utover Romeriksåsene. Vestover ligger Nordmarka med Elvann og Langvann blinkende i det fjerne. Passer for: De fleste som setter pris på god utsikt, og som ikke er redd for litt melkesyre i beina.

Annet: Det er naturreservat i området rundt Rundkollen, det kan derfor bare sykles på veier, og du kan ikke gjøre skade på vegetasjonen.

Andre fine utsiktspunkter i Nittedal: Bukollen sørøst for Rundkollen (523 moh.), Varpkollen (520 moh.) sørvest for Rundkollen og Varingskollen (546 moh.).