Truls tok rekordgjedda

REKORDFISKEN: 13 år gamle Truls Svendsen brukte nesten 20 minutter på å få storgjedda i land. Og det gikk et helt kvarter før han første gang han så hvor svær gjedda var.FOTO: BENT NYDAHL

REKORDFISKEN: 13 år gamle Truls Svendsen brukte nesten 20 minutter på å få storgjedda i land. Og det gikk et helt kvarter før han første gang han så hvor svær gjedda var.FOTO: BENT NYDAHL

Artikkelen er over 10 år gammel

Ingen har fanget større gjedde på flue enn Truls Svendsen (13). 15,35 kilo stoppet fiskevekta på.

DEL

– Helt utrolig. Det var den fisken jeg hadde drømt om, forteller Truls.

Truls fra Fetsund er nybegynner på fluefisket. Men snakk ikke om nybegynnerflaks. Han har allerede parkert både storebroren André og lærermesteren Bent Nydahl når det gjelder gjedde.

Må fiske ørret

Etter dette får jeg ikke lov til å være med broren min (17) på gjeddefiske mer. Jeg har fått beskjed om å gå over til ørret, sier Truls med et smil.

Men akkurat det skal de bli to om.

Truls fikk ei gjedde på ni kilo for to uker siden, og plassen han fisket på onsdag hadde allerede levert en fisk på 13 kilo dagen før. Hvor fiskeplassen ligger holder han munn om, men forteller at det er i deltaområdet i Nordre Øyeren.

Hva er din rekord?
Fortell din fiskehistorie nederst i saken.

Selvlagd flue

Ekstra stas var det at storgjedda ble tatt på ei flue som Truls hadde bundet selv; en svart og rød "Pike Muppet".

– Den flua hadde han virkelig tro på. Det var noe med øynene på flua, forteller Geir Tveter i Gero Sportsfiske i Lillestrøm. Han fikk en titt på flua før fisketuren og en god historie dagen etter.

Med sin fangst på 15,35 kilo knuser Truls den gamle fluerekorden på 13,95 kilo. Krav på rekorden vil derfor bli overlevert med det første. Gjedda var hele 134 centimeter lang, med et rundmål på 67 centimeter.

– Det er to centimeter mer enn det jeg er rundt livet, sier fiskeren stolt.

En god elev

– Den må ha veid minst 20 kilo før gytetida, tror Bent Nydahl.

Bent, som sitter i styret både i Fet Jeger- og fiskerforening og Norges Jeger- og Fiskerforbund – Akershus, har jobbet målrettet mot barn og ungdom når det gjelder fiske. Det er han som har dratt i gang Truls Svendsen.

– Gutten maste og maste, så jeg tok ham med på fisketurer. Det begynte så smått i fjor. I år har han tatt fullstendig av, sier lærermesteren. Han forteller om en interesse helt utenom det vanlige. Og bedre blir det ikke med en slik fiskelykke.

– For det har han. Truls har en egen evne til å få fisk, forteller Bent.

Gjeldende norgesrekord for gjedde, uansett sportsfiskeutstyr, er for øvrig på 17,7 kilo – fra Nitelva.

Artikkeltags