Gå til sidens hovedinnhold

Truet politiet med mc-klubb

Artikkelen er over 9 år gammel

Ruset på en cocktail av alkohol og blåvalium, med blod i ansiktet og på vei til arresten gikk 23-åringen verbalt amok mot politibetjenten og politistudenten som pågrep ham.

Både mc-klubben Hells Angels og terrorister ble brukt i et forsøk på å true polititjenestemennene.

Da saken kom opp i Øvre Romerike tingrett, kunne politiet spille av lydopptak av truslene.

Nå er 23-åringen ilagt sin sjette dom, men denne gangen slapp han å sone, blant annet fordi menneskerettighetene hans var brutt.

Bortvist tidligere på kvelden

Det var natt til søndag 10. januar i fjor at mannen havnet i klammeri med politiet i Jessheim sentrum.

Tidligere på natten hadde mannen blitt kjørt hjem av en politipatrulje, etter at han hadde vært overstadig beruset og aggressiv overfor en dørvakt ved et av tettstedets vannhull.

Noe senere kom han imidlertid tilbake til Jessheim, denne gang etter å ha knust en flaske inne i en drosje.

23-åringen motsatte seg imidlertid arrest da polititjenestemennene ville sette på ham håndjern og bringe ham inn til politiarresten i Lillestrøm.

– Hells Angels skal vise deg

Ifølge dommen som nå har falt i Øvre Romerike tingrett, begynte truslene mot mens han ble fraktet til Lillestrøm.

Påtalemyndigheten kunne blant annet spille av et lydopptak av mannen.

«Når du behandler meg som en fuckings bikkje sånn som dere gjør, så skal jeg love deg at Hells Angels skal vise deg, din jævla fitte» og «tro meg, jeg skal ringe terroristene da», var blant annet noe av det han sa, før han truet med at han visste hvem tjenestemennene var og hvor de bodde.

– Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte framsatte truslene i et forsøk på å få politiet til å unnlate å kjøre ham til arresten, heter det i dommen.

Fikk sin sjette dom

23-åringen ble samtidig dømt for flere andre lovbrudd – deriblant oppbevaring av kokain og marihuana, flere tilfeller av narkotikabruk og kjøring uten gyldig førerkort.

Dette er 23-åringens sjette dom siden han var 15 år gammel, og ifølge retten kvalifiserer lovbruddene til ubetinget fengselsstraff.

Sommel hos politi og påtalemyndighet gjør imidlertid at mannen kun dømmes til 30 dagers betinget fengsel.

Retten begrunner det blant annet med at den europeiske menneskerettskonvensjonen er blitt brutt i saken.

– Det er nå ett år og ti måneder siden forholdet fant sted, og ett år og fem måneder siden saken ble sendt retten for berammelse. En total inaktivitet på ett år representerer en krenkelse av EMK, heter det i dommen.