Forrige fredag gikk Morten Remberg (34) videre fra de siste 70 deltakerne i TV2- serien Idol. I kveld håper han å synge seg til plassen blant de siste 24 finalistene. Når RB Lørenskog ringer befinner Morten seg på 10- års bryllupsreise i New York og har allerede fått med seg to forestillinger på Broadway. Med en jobb som barnehageassistent, heltidsjobb som pappa for to, en overstått oppsetning av årets St. Laurentiuskonsert og deltakelse i Idol trenger Morten en liten pust i bakken.

Morten og kona Hanne legger imidlertid ikke musikken på hylla selv om det er ferie.

– Vi har allerede sett "Lion King" og "Mama Mia" på Broadway, forteller Morten.

Broadway i sikte?

Som en del av St. Laurentiuskoret har han fylt Storstua på Triaden stappfull fire kvelder på rad med årets konsert "Kãraste brõder- fra Bellmann til Abba".

Han synes allikevel det blir for langt å sikte mot stjernene på Broadway.

– Det er vanskelig nok å få jobb på musikaler i Oslo, man må jo ha gode egenskaper innenfor teater og dans i tillegg. Jeg er først og fremst sanger, ler Morten som har vært interessert i sang siden han var liten. St. Laurentiuskoret oppdaget han for første gang i 1989, og det var også der han møtte kona Hanne på korets første utenlandsreise. Både han og Hanne har et medfødt scenetalent og har i ettertid sunget julen inn sammen med Morten Bergheim og Ann- Kristin Paulsberg i Lørenskog kirke fire år på rad. I år må julekonserten imidlertid vike for deltakelsen i Idol, til tross for at han ikke vet hvor langt han kommer i sangkonkurransen.

Selv er han kjempe fornøyd med å være blant de 70 siste, men tror det skal mer til enn å ha en god sangstemme for å holde på plassen i den populære sangkonkurransen.

– Det er vanskelig å sette seg mål i Idol. Det er så mange detaljer og tilfeldigheter som spiller inn.

Travel far

Morten er langt fra ukjent i bransjen Idol er inngangsport til. Musikkskolen i Lørenskog, kommunens første skolekorps, musikkhøyskolen og flertallige musikaler og konserter har gitt Morten erfaring som er godt å ha med seg i den knalltøffe sangkonkurransen. "Jesus Christ Superstar", "Sugar", "Beatles" og "Fruen på Losby" er blant flere stykker Lørenskauingen har på cv-en.

Og han blir sjelden nervøs når han skal ut på scenen.

– Jeg har alltid en kribling i meg, men har aldri vært særlig nervøs. Men det var litt rart å se seg selv i et program som jeg har sett så mange ganger før, innrømmer Morten som ikke er alene om å ha musikaliteten i seg.

– Maria og David er oppvokst med sang og musikk og har nok fått litt av scenegenene til mor og far. De synes det er kjempe gøy å se meg på tv, selv om jeg bare sitter i bakgrunnen og spiser litt.