Trapper opp søket etter 17-åringen

STORT SØK: Politiet har satt inn både redningshunder og politihelikopteret i søket etter den 17 år gamle jenta. BEGGE FOTO: VIDAR SANDNES

STORT SØK: Politiet har satt inn både redningshunder og politihelikopteret i søket etter den 17 år gamle jenta. BEGGE FOTO: VIDAR SANDNES

Artikkelen er over 5 år gammel

Sea King-helikopter og ytterligere letemannskaper er satt inn i søket etter den savnende 17-åringen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Ved 19.30-tida fredag stakk den 17 år gamle jenta fra sykepleierne på Ahus, under en tur i Østmarka.

I skrivende stund har hun vært savnet i mer enn 20 timer. Etter et omfattende søk natt til lørdag trappes nå leteaksjonen ytterligere opp.

– Et Sea King-helikopter er nå i lufta for å lete etter jenta. I tillegg er det kalt inn flere frivillige letemannskaper, søket er trappet opp, men vi har ingen ny informasjon om hvor jenta er. Det er snakk om tida som har gått, forteller operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt.

Ingen observasjoner

Leteaksjonen styres fra fotballbanen på Kurland. Politiet har intensivert søket i retning mot Rælingen og Strømmen etter at letemannskapene i løpet av natta har vært igjennom store områder i nærheten av Aamodtdammen, Østbyputten og marka mot Ahus og Lørenskog.

– Vi har også fokus på skogen mot Stormyra i Rælingen. Så langt har vi ikke fått tips om hvor jenta kan befinne seg. Om hun er i skogen eller befinner seg i et boligstrøk er usikkert. Derfor fortsetter vi letingen, forteller Ruud.

Mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp Lørenskog og andre frivillige organisasjoner deltar i arbeidet med å finne den 17 år gamle savnende jenta.

Mobilaktivitet

I løpet av natta begynte politiet å få kontakt med den 17 år gamle jentas mobiltelefon. Den har beveget seg mellom forskjellige baser, men telefonen kan være innenfor et stort område.

– Hun kan like gjerne være på Romerike som i Oslo, mobiltelefonen har pendlet mellom forskjellige baser, sier operasjonslederen.

Om 17-åringen har brukt telefonen er fortsatt usikkert. Den savnende var innlagt på Ahus da hun rømte fredag kveld.

Beskrivelse

Politiet har gått ut med følgende beskrivelse av jenta:

  • 172 centimeter høy.
  • Nordisk utseende.
  • Tynn av vekst.
  • Brun jakke med skinnkant.
  • Grå joggebukse.
  • Lyse sko.

Rb.no følger saken!

Artikkeltags