– Det er vanskelig å sette ord på det. Først trodde jeg bare det var en hund. Jeg måtte stoppe bilen for å være helt sikker, sier Thomas Ljosdal til rb.no.

Han skulle kjøre kjæresten på jobb da gråbein plutselig dukket opp.

– Han virka litt smånysgjerrig og så stoppet han opp og stirra mot oss før han snudde og gikk opp mot Åmotdammen, forteller Ljosdal.

Nesten sikker

Da han kom tilbake et kvarter seinere var ulven ikke å se.

– Jeg håper jeg ikke trenger å møte den når jeg går med hunden i skogen, sier han.

– Det ser veldig ut som en ulv, helt klart. Men å være hundre prosent sikker er vanskelig, sier Jan Wilberg i Statens naturoppsyn til VG Nett.

Han har sett bilder av ulven, og utelukker ikke at det kan være den samme som tidligere har blitt observert i Østmarka.

Nytt for Sand

Han forteller at de har observasjoner av ulv i alle kanter av Østmarka og har samlet inn fire ekskrementprøver.

– Én av de prøvene vi samlet inn var nettopp fra Rælingen. Vi regner med å få svar på DNA-prøvene til uka, sier Wilberg.

Til nettavisa sier Rælingen-ordfører Øyvind Sand (Ap) at han ikke kjenner til at det har vært ulv i kommunen tidligere.

– Det er veldig spesielt. Området ligger helt inntil Østmarka, men det er spesielt at ulven kommer så nært. Vi har ingen erfaring med ulv i det hele tatt, så dette er helt nytt, sier han.

Sand liker ikke tanken på at en ulv kan møte på turgåere i kommunen.

– Vanker den i nærheten av bebyggelse er det et problem. Det er veldig mange som går tur i området, og ulven kan bli skremt og gå til angrep. Hvis den fortsetter å være der, må vi kanskje gå til drastiske skritt og ta livet av den på grunn av sikkerheten til barn, sier ordføreren.