Tør ikke ha Julie i barnehagen

- IKKE TRYGG: Foreldrene til tre år gamle Julie tør ikke å ha henne i barnehagen lenger. Derfor har de tatt henne ut med umiddelbar virkning. Nå står de imidlertid uten barnehageplass til høsten.

- IKKE TRYGG: Foreldrene til tre år gamle Julie tør ikke å ha henne i barnehagen lenger. Derfor har de tatt henne ut med umiddelbar virkning. Nå står de imidlertid uten barnehageplass til høsten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Julie (3) er tatt ut av Idavollen Steinerbarnehage i Lørenskog fordi foreldrene mener det ikke er trygt for henne å være der.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Etter flere ubehagelige episoder i barnehagen til tre år gamle Julie Skau Sivertsen, valgte foreldrene hennes til slutt å ta henne ut på dagen og si opp plassen med umiddelbar virkning. Kathrine og Stian føler rett og slett at datteren ikke er trygg i barnehagen og tør ikke ha henne der.

Det samme skal minst en annen familie ha gjort. RB kjenner også til at det ellers i foreldregruppen har vært misnøye, og at flere deler noen av familien Skau Sivertsens bekymringer.

LES OGSÅ: Tilsyn ferdig i august

Stakk fra barnehagen

Kaotiske tilstander på uteplassen, dårlig renhold, manglende kontroll på barna, og skader som ikke blir oppdaget, er noe av det moren har bekymret seg over helt fra da datteren startet i barnehagen i fjor høst.

– For oss toppet det seg da Julie og to andre stakk av fra barnehagen uten at de ansatte merket det, sier Kathrine.

Takket være en fremmed ble barna fulgt tilbake etter kort tid, men da hadde ingen av de ansatte merket at de var borte.

– Vi fikk heller ikke beskjed om hva som hadde skjedd før klokka ti på kvelden, sier moren.

LES OGSÅ: – Ingen dramatikk i dette

– Problemene fortsatte

For henne og mannen Stian var det da nok, og de tok datteren ut av barnehagen i én måned og sendte bekymringsmelding til kommunen.

I sitt svar på bekymringsmeldingen, skriver barnehageledelsen at de beklager hendelsen der tre av barna stakk av gårde:

«Barna forsvant aldri, men var rett utenfor barnehagens område og ble geleidet trygt tilbake ... Den voksne fra avdelingen var innom uteboden for å hente ut leker til barna da de smatt ut av porten.»

I samme brev skriver administrerende leder i Idavollen barnehage, Elizabeth Sæhl Olsen, at de ikke kjenner seg igjen i flere av beskyldningene mot dem.

«Barnehagen har tatt selvkritikk på bekymringsmail og allerede dagen etter hendelsen ble det gjort strakstiltak med en midlertidig ordning gjort på porten allerede før åpningstid og en permanent løsning iverksatt i løpet av kort tid.»

LES OGSÅ: Startet egen prosess

Tilbake i barnehagen

Etter at Julie først ble tatt ut av Idavollen, valgte foreldrene å sende henne tilbake etter at de hadde hatt et forsoningsmøte, og kommunen besluttet at de skulle føre tilsyn med barnehagen.

– Likevel fortsatte problemene, sier Kathrine.

Siste dagen før sommerferien ble det sendt ut en e-post til foreldrene om at fem ansatte slutter, og blant dem samtlige av de på Julies avdeling. De skulle erstattes, men ikke av en eneste pedagog. Da orket ikke familien mer.

– Det er ikke godt nok. Det er det kjæreste vi har som de passer på, sier moren.

Uten barnehageplass

Kathrine og Stian er ikke de eneste som har reagert på at så mange ansatte slutter uten at det er blitt informert om dette tidligere.

Og mens styret og ledelsen i barnehagen er på ferie, er RB kjent med at flere foreldre har satt i gang en egen prosess for å ansette det de mener er mer egnet personal til å erstatte dem som slutter.

Flere av foreldrene skal ikke være fornøyd med personene barnehagen selv har ansatt.

Uten barnehageplass

Fordi Julie nå er tatt ut av barnehagen, står hun uten barnehageplass etter sommeren. Og fordi det skjedde etter den ordinære fristen, stiller de sist i køen om plass i ny barnehage.

– Hun blir fire i september og har behov for å være rundt andre barn. Vi spurte om vi hadde noen rettigheter, når vi tross alt tar henne ut fordi vi ikke føler hun er trygg der hun er, men det har vi ikke, sier moren.

Artikkeltags