Tomine (22 måneder) tok skipperbevis

SKIPPERBEVIS: Tomine Bamrud, på 22 måneder får beviset av Karen Muhle. FOTO: KARI OLIV VEDVIK

SKIPPERBEVIS: Tomine Bamrud, på 22 måneder får beviset av Karen Muhle. FOTO: KARI OLIV VEDVIK

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Under årets Vannvittige dager på Eidsvoll var det mange som kunne glede seg over det våte element, i en eller annen form.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Enten en ville kjøre råfort med vannjet eller litt saktere med en av Elias-båtene, måtte en smøre seg med tålmodighet, køen av barn var lang, veldig lang.

Elias-skippere

Blandt de aller yngste var det Elias-båtene som var mest populære. Tomine Bamrud, på kun 22 måneder hoppet modig om bord til skipper Lars Jørgen Høibraaten.

Sammen tok de en tur i det våte elementet og Tomine fikk styre litt av turen. På land ventet diplom og Skipper-butten for vel gjennomført test med Elias-båten.

Unge Tomine er ikke så snakkesalig, men virker godt fornøyd med opplegget.

En annen som hadde det gøy var Martin Paulsen.

– Jeg prøvde i fjor også og dette er innmari gøy. Nå har jeg kjørt en tur og skal stille meg i køen for i hvert fall en tur til, sier han.

Redningsaksjon

Redningsselskapet og Røde Kors var også på plass og gjennomførte to redningsaksjoner på elva. En mann hoppet fra Broen og raskt var mannen reddet opp av vannet av Røde Kors båten.

Ambulanse med sirener og blålys kom susende og tok over da den "skadde” kom i land. Ole Andreas Teie, frivillig i Røde Kors hold hjerteredningen i gang helt frem til ambulansen. Mange skuelystne gjorde øvelsen utfordrende.

Blodig alvor

Når ambulansepersonellet samlet seg rundt en ung jente med blodig albue, stod det tett i tett med folk rundt. Men dette var ikke en øvelse, den unge jenta hadde snublet og slått albuen sin til blods i steintrappa.

Venninnen prøvde å be folk om å ikke filme og ta bilder, men det gikk noen strakser før tilskueren skjønte at dette ikke var en del av øvelsen.

Status; kun skrubbsår og litt flau over å få så mye oppmerksomhet. Kjappeste behandlingen av ett skrubbsår av profesjonelle noen gang?

Artikkeltags