Tom André fikk sin "Oscar"

OGSÅ BAK KAMERA: Tom André Henriksen.

OGSÅ BAK KAMERA: Tom André Henriksen.

Artikkelen er over 16 år gammel

I blitzregn ble Thorvald Stoltenberg ønsket velkommen til Gjestad av nyslått rikskjendis Tom André Henriksen (30 i dag). Røde Kors-presidenten brakte med seg hederspris til hele "Institusjonen".

DEL

Det var ikke bare medie-yndlingen Tom André som var stolt da både filmskaperne og deltakerne i dokudramaet fra Gjestad bo- og behandlingssenter ble tildelt Torstein Dales minnepris. Gjestad kafé var fullsatt av nyslåtte TV-fjes - heftig anført av superkjendisen selv.

Slik begrunnet Stoltenberg tildelingen:

– Filmserien formidler en medmenneskelighet, omsorg og varme som er helt i tråd med det Røde Kors står for, sa Stoltenberg, som overrakte beviset - due i bronse signert Ba Dedekam. I går hadde Stoltenberg med to.

– "Institusjonen" treffer en kjerne i Røde Kors: Fellesskapet om å hjelpe den som trenger det i øyeblikket. Derfor får dere vår høyeste utmerkelse, sa president Stoltenberg.

Større enn Oscar

Det var en rørt filmprodusent Knut E. Eide i Indie Film, som takket på filmskapernes vegne:

– Jeg har vært med på å motta priser før. Men dette er den største. Tom André har ønsket seg en Oscar for innsatsen - men jeg vil si dette er større enn Oscar, sa Eide. Han takket alle på Gjestad for åpenhet og innsats:

– Dere har gjort at serien er blitt lærerik, underholdende og gripende. Vi har nådd fram til mange. Pleie og omsorgsarbeidet er en viktig indikator på hvilket samfunn vi lever i, sa Eide, som håper "Institusjonen" vil sette slitesterke spor..

Institusjonens leder, Magnor Bøe. kvitterte med å fortelle om de kravene Gjestad stilte for å bli med - og hvordan filmselskapet viste seg tilliten verdig.

– Jeg er utrolig stolt av dere alle sammen. Filmen skal vi selv bruke i arbeidet med å bli enda bedre, mens Helsedirektoratet skal lage en versjon for videregående skole. Jeg vil anta at vi etter hvert får en interaktiv versjon på CD også, sa Bøe.

Større enn flyplassen

Også ordfører Harald Espelund ga sitt entusiastiske besyv med i laget i går:

– Overalt hvor jeg ferdes i Storting og deromkring nikker de gjenkjennende til meg. Jeg er ordføreren i kommunen som har "Institusjonen" . Dere har satt Ullensaker på Norgeskartet i enda større grad enn flyplassen, sa ordføreren. En annen entusiastisk fyr var rådgiver Erling Steen i Helsedirektoratet. Søkningen til helse- og sosialfag har økt med opptil 15 prosent. Det var noe av hensikten med å finansiere TV-serien.

NRK1 i kveld kl. 19.55

Artikkeltags