Togene innstilt i helgen

INNTSILT: Flere strekninger blir innstilt i helgen.

INNTSILT: Flere strekninger blir innstilt i helgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Helgen 19.9 – 21.9 skal flere fornyelsesprosjekter og vedlikeholdsarbeider på Lillestrøm stasjon, Kongsvingerbanen og Sørlandsbanen gjennomføres.

DEL

Arbeidet med å fjernstyre Arendalsbanen er ett av flere viktige arbeider denne helgen. I tillegg skal det utføres flere fornyelses- og vedlikeholdsprosjekter på Lillestrøm stasjon og Kongsvingerbanen

Sporveksel byttes

I forbindelse med vedlikeholdsarbeid natt til søndag 21. september skal en sporveksel på Lillestrøm syd byttes. I den forbindelse blir lokaltogene mellom Lillestrøm og Strømmen innstilt fra lørdag 20. september klokka 23.00 til søndag klokka 11.00. Se mer informasjon på NSB sine nettsider.

Det skal også fjernes en sporveksel til et sidespor som ikke lenger er i bruk. Disse arbeidene blir utført lørdag og søndag på dagtid (07.00-18.00) og togene kjøres som normalt.

– 36-timersbrudd

Førstkommende helg vil det foregå planlagte arbeider på strekningen mellom Lillestrøm og Sørumsand. Arbeidene påbegynnes lørdag 20. september klokka 06:15, og skal etter planen avsluttes søndag 21. september klokka 18:15.

- Rensk av stikkrenner, kontroll og vedlikehold av kjøreledningsanlegget, samt montering av nye komponenter til signal -og sikringsanlegget er noe av det som vil bli utført i løpet av 36-timersbruddet, sier Tormod Bergerud, banesjef Kongsvinger- og Gjøvikbanen i Jernbaneverket.

I tillegg skal vegsikringsanlegget for planovergangen på Nerdrum byttes ut til et nytt og sikrere anlegg.

- Planovergangen på Nerdrum er ute av drift fra onsdag 17. september til søndag 21. september. Anlegget er uten vegbommer i arbeidsperioden, men er sikret med grindvakter og tau når togene passerer, forteller Bergerud.

Togene på Kongsvingerbanen er innstilt mellom Oslo S og Sørumsand fra lørdag 20. til søndag 21. september. For flere detaljer om alternativ transport sjekk NSBs nettsider.

Mer info om arbeidene kan leses her.

Artikkeltags