Think tenker stort

STORE PLANER: Administrerende direktør i Think Jan-Olaf Willums holdt i går pressekonferanse i Oslo om elbilen Thinks framtid. Totalt er det investert over en halv milliard kroner i Aurskog-selskapet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

STORE PLANER: Administrerende direktør i Think Jan-Olaf Willums holdt i går pressekonferanse i Oslo om elbilen Thinks framtid. Totalt er det investert over en halv milliard kroner i Aurskog-selskapet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Skal produsere 30.000 biler årlig innen 2013.

DEL

Norske og utenlandske investorer har lagt grunnlaget for en storstilt masseproduksjon av elbilen Think City i årene framover med over en halv milliard i Think-potten.

Halv milliard kroner

De positive nyhetene står i kø for Aurskog-firmaet Think Global AS. I hvert fall hvis man skal tro på alt den smilende ledelsen fortalte under gårsdagens godt besøkte pressekonferanse i Oslo.

Administrerende direktør Jan- Olaf Willums og finansdirektør Henning Nordby kunne blant annet fortelle følgende til et nyhetshungrig pressekorps:

  • En ny emisjon har tilført firmaet 350 millioner kroner. Totalt er det nå investert over en halv milliard kroner i elbilselskapet.
  • Serieproduksjonen av Think City begynner i Aurskog i høst. Innen høsten 2008 skal produksjonen øke til om lag 250 biler i måneden.
  • Samtlige investorer skal visstnok ha et langsiktig og strategisk mål med Think Global AS.
  • Om lag 1.000 kunder står i kø for å skaffe seg den "nye" elbilen som i all hovedsak ble utviklet under Fords eierskap. Hver eneste dag mottar Aurskog-bedriften henvendelser fra privatpersoner og selskaper som ønsker å kjøpe/leie elbiler.

10.000 for å tjene penger

For å tjene penger har Think-ledelsen regnet ut at det må produseres om lag 10.000 elbiler per år. I dag er produksjonskapasiteten i Aurskog maksimalt 7.500 biler årlig fordelt på to skift.

– Derfor er det sannsynlig at det vil bygges produksjonslokaler i andre land. Sveits, England og USA er aktuelle lokaliteter, sier Willums til Romerikes Blad.

Han hevder at Think i Aurskog skal bestå som en viktig del av selskapet i mange år framover.

– I Aurskog skal det produseres biler, testmodeller og det skal bli stedet hvor alle teknologiske nyvinninger og tester gjennomføres. Aurskog er viktig for Think, sier han.

Finansdirektør Henning Nordby letter noe mer på sløret på spørsmål om hvor mange elbiler det skal produseres innen fem år.

– Da snakker vi om 30.000 biler årlig. Det er målet i våre strategiplaner, opplyser han.

Brynestad investerer

Foruten fra før kjente investorer som Stein Erik Hagen, Petter Stordalen, Petter G. Sundt og Christian Stabell Eriksen, har også Lyn-eier og mangemillionær Atle Brynestad kommet på banen. Han har allerede bestilt ti elbiler til sitt selskap CG Holding.

I tillegg har Think Global AS knyttet til seg en rekke utenlandske investorer.

– Det er ingen spesiell investor som er veldig mye større enn de andre. Vi snakker om fem-seks i en gruppe av de største, sier Nordby.

Det er ingen tvil om at Think tenker stort. Spørsmålet er om folk flest tenker nok på å kjøpe elbil.

LES OGSÅ:

Rally-Thomas tester Think

Think dobler staben

Think blir dyrere

1.200 i kø for Think

Artikkeltags