Norsk Forms Hederspris er en utmerkelse som tildeles personer eller institusjoner som har gjort en innsats for å fremme kvalitet, kunnskap og omdømme innen design og arkitektur.

Tidligere mottakere av Hedersprisen er blant annet Snøhetta, Helly-Hansen, Helsebygg Midt Norge og Fretex.

Se WEB-TV nederst i artikkelen!

– En stor ære

Bilfabrikkens designsjef Katinka von der Lippe er svært glad for prisen:

– Design står i fokus i Think, men Hedersprisen går til hele bedriften fordi Think city er et resultat av et tett samarbeid mellom alle avdelinger og kunnskapsområder. Sikkerhet, komfort, ytelse og miljø skal ivaretas når vi designer bilen. Den helhetlige tankegangen resulterer i bedre design, og gir kundene innovative estetiske løsninger. Bilbransjen er en konkurranseutsatt bransje og design spiller en aktiv rolle når kundene skal velge bil. Nettopp derfor er det ekstra hyggelig å motta denne prisen. Det er en stor ære og et tegn på at vi har lykkes, sier von der Lippe i en presseuttalelse.

– En banebrytende elbil

I juryen begrunnelse heter det:

«Think har hele tiden jobbet mot en el-bil som skal være en fullgod erstatning for konvensjonelle biler. Fra første stund har produktene innfridd de strengeste kollisjons- og sikkerhetsstandardene i verden, vært markedsledende på design- og materialbruk - og like gode eller bedre på alle komfortfaktorer.

Dette har resultert i at de har gjennomført norgeshistoriens mest ambisiøse og kompliserte design- og industrialiseringsprosjekt, inspirert gründere og norsk næringsliv med sitt gode eksempel og tilført norsk designbransje ny kunnskap.

Ikke minst har Think lykkes designmessig og teknisk med design, utvikling og produksjon av en banebrytende elbil. »

Designsamarbeid

Think inngikk nylig et samarbeid med Royal College of Art i London , og vil i samarbeid med den anerkjente designskolen i utvikling løsninger på framtidens bilinteriør.

Think har tidligere mottatt Merket for god design fra Norsk Designråd i 2002 og 1999.

I går ble nordens første elbil-taxi lansert: