Thien Thi Vo plassert på Trandum

UTVIST: Thien Thi Vo ble sendt ut av landet. FOTO: ANB

UTVIST: Thien Thi Vo ble sendt ut av landet. FOTO: ANB

Artikkelen er over 7 år gammel

Thien Thi Vo kjemper for å bli værende i Norge. Etter 12 år i landet ble hun søndag hentet av politiet og brakt til Trandum.

DEL

Søndag ble Thien Thi Vo hentet av politiet i leiligheten sin på Ammerud i Oslo. Sammen med mannen og sine to barn ble hun plassert på Trandum utlendingsinternat.

Thi Vo har vært i Norge i 12 år.

Hun kom til Norge på familiegjenforeningsgrunnlag, men ble skilt etter to år og åtte måneder. Derfor fikk hun avslag på sin søknad om permanent oppholdstillatelse. Hadde det gått tre år før skilsmissen skjedde, hadde hun fått varig oppholdstillatelse.

I fjor tapte hun saken om varig oppholdstillatelse.

Barnet gravlagt i Nittedal

Thi Vo har bodd i Nittedal i mange år. Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) har kjent Thi Vo i mange og og er blant dem som har engasjert seg kraftig i kampen for at hun skal få bli i landet.

– Politiet har for en stund siden sendt en utvisningsbegjæring til hennes gamle advokat, som ikke har advokatbevilling, som Thien ikke har fått. Hun har ikke fått det forkynt, og har gått og trodd at hun har vært her lovlig, forklarer Thorkildsen.

Thi Vos førstefødte datter, Stine, døde som følge av en hjertefeil etter åtte uker. Barnet ligger begravet ved Nittedal kirke.

Løslatt i tingretten – politiet anket

Thorkildsen reagerte sterkt da hun fikk vite at familien var brakt til Trandum.

– Thien har ikke forsøkt å holde seg skjult, barna går i barnehage, hun har vært i arbeid hele tiden, hun har fått skattekort og levd et helt vanlig liv, sier Therkildsen.

Onsdag ble hun fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Tingretten bestemte at Thien og ektemannen skulle løslates. Politiet ville det imidlertid annerledes, og anket på stedet.

Dermed må de sitte på Trandum til anken er behandlet. Det skjer trolig fredag.

Ordføreren opprørt

Thi Vos to små barn, Danny og Cecilie, hadde i går vært på Trandum siden søndag. De er nå tatt hånd om av barnevernet og plassert i beredskapshjem.

Thorkildsen kan ikke skjønne at politiet skal være redd for at Thi Vo skal stikke av.

– Hun har ikke pass eller reisedokumenter. De er hos politiet. Hun har leilighet, jobb og barnehageplass i Norge. Når hun ikke har forsøkt å stikke av før, hvorfor skal hun gjøre det nå? spør Thorkildsen.

Ordføreren har ikke snakket med Thi Vo siden hun ble plassert på Trandum.

– Hun får kun ta én telefonsamtale om dagen. Hun er ingen forbryter, ingen kriminell, men får altså bare ta én telefon per dag.

Artikkeltags