I dag gikk startskuddet for det nye Think-pilotprosjektet på Nedre Romerike. Fire kommuner – Rælingen, Skedsmo, Lørenskog og hjemkommunen Aurskog-Høland – skal de neste ni månedene teste ut den nye generasjonen Think City. Og ordførerne var de første som prøvekjørte den lille, miljøvennlige doningen.

– Dette var en lydløs og morsom opplevelse, var Anita Orlunds kommentar etter at jomfruturen var unnagjort.

Øivind Sand, som satt i passasjersetet ved siden av Skedsmo-ordføreren, forsikrer at han følte seg trygg med den kvinnelige ordføreren bak rattet.

– Jeg følte meg trygg, forsikret Øivind Sand.

Glad for avtalen

De fire testkommunene får to el-biler hver, og skal inngå i en referansegruppe. I løpet av testperioden skal de evaluere bilens sikkerhet, brukervennlighet, funksjonalitet og økonomisk drift ved bruk av bilen i kommunal tjenestevirksomhet. El-bilen vil i første rekke benyttes hjemmehjelpstjenesten.

Administrerende direktør i Think, Jan-Olaf Willums, er strålende fornøyd med avtalen som er inngått med Nedre-kommunene.

– Vi har alltid vært på jakt etter et slikt prosjekt. Vi ønsker å levere pakkeløsninger til bedrifter og hele kommune-Norge, og pilotkommunene kan hjelpe oss å selge produktet til andre, sier Think-direktøren.

Statsråden skrøt

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim var også til stede under offentliggjøringen av det nye pilotprosjektet. Og statsråden var ikke sparsom med lovordene.

– Think er en suksesshistorie. Dere har opplevd mange utfordringer, det har vært en berg og dalbane, men dere har vært tålmodige. Og nå har dere kommet veldig langt, skrøt Solheim, med blikket festet på Think-direktør Willums.

Statsråden var også positiv til det nye pilotprosjektet.

– Dette er ikke svaret på alle miljøproblemer, men det er et viktig bidrag. Jeg har stor tro på prosjektet, og håper dette inspirerer andre kommuner til å gjøre det samme. Målet vårt er at store deler av offentlig sektor skal ta i bruk elbiler, sier Solheim.

Se video fra prøvekjøringen.