I over en time og gjennom en rekke kommuner jaktet politiet på biltyven.

Til slutt ble han tatt etter en dramatisk biljakt som endte på E6.

– Et hav av blålys

Et vitne opplevde den dramatiske avslutningen på politijakten.

– Først ble jeg oppmerksom på politihelikopteret. Deretter så jeg bilen kjøre over spikermatta som var utplassert ved avkjøringen til Plantasjen. Da jeg kjørte litt videre så jeg et hav av blålys og en kar som løp over et jorde langs E6 med en lang rekke politifolk etter seg, sier han.

Operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt sier at hendelsen startet i Årnes sentrum – 37 kilometer unna – over en time tidligere.

– Klokka 16.20 fikk vi en telefon fra en fortvilet bileier. Han skulle selge bilen sin og hadde vist den fram ved Statoil i Årnes. Mens de sto der og pratet, så hoppet det en kar inn i bilen og kjørte fra stedet, sier Strømsborg.

Hadde forsvunnet

Politiet sendte umiddelbart patruljebiler på søk i området. Lenge så det ut som de søkte forgjeves. Men så:

Klokka 17 ble bilen på nytt observert i Vormsund-området. Deretter fikk vi melding om at biltyven hadde stukket av fra en bensinregning på Lørenfallet i Sørum.

– Klokka 17.35 fikk jeg melding fra en patrulje som nå lå bak bilen ned mot Leirsund og Rolf Olsens vei i Skedsmo. Det ender med at biltyven snur og klarer å stikke av fra patruljen, sier Strømsborg.

Spikermatte

Han har imidlertid varslet politihelikopteret, og dermed sitter biltyven i saksa.

Etter hvert kjører han mot Plantasjen på Hvam i Skedsmo.

– Der har vi utplassert en spikermatte som han kjører over. Han fortsetter likevel ut på E6, men blir stanset likie etter.

– Da har han punkterte dekk som har gjort at han har fått redusert farten, og dermed kan tre politibiler omringe ham, sier operasjonslederen.

Da RB snakket med ham, hadde han ennå ikke fått personalia på mannen.

– Han er på vei inn i arresten nå, sier Strømsborg.

Andre bilister kolliderte

Selve pågripelsen skjedde i det sørgående feltet på E6 og skapte naturlig nok en del oppmerksomhet også fra andre bilister.

I det nordgående feltet endte det hele med at to biler kolliderte.

– Det var oppbremsinger der på grunn av alle politibilene, og dermed var det en som kjørte inn i en annen bakfra, sier Strømsborg.

Det oppsto imidlertid ingen personskader.