Grøthe ble påført så omfattende bittskader at han ble sykemeldt etter fredagens innbitte bikkjeslagsmål mellom hans egen hund og en amerikansk staffordshire terrier (amstaff). – Det var en sjokkerende opplevelse. Hadde jeg ikke gått inn i slåsskampen er jeg sikker på at hunden vår ville ha blitt drept, sier Knut N. Grøthe fra Lindeberg i Sørum kommune.

Det han betegner som en grusom opplevelse, skjedde fredag formiddag da han luftet Tilda, familiens golden retriever. Uten at det har vært noe problem tidligere, gikk hunden løs på gårdsplassen som vanlig.

– Jeg tar selvsagt selvkritikk på det, og vil fra nå av holde henne i bånd – selv på gårdsplassen, sier Grøthe.

– Hilste vennlig

Plutselig oppdaget Tilda amstaffen som kom gående. Ifølge Grøthe løp Tilda bort for å hilse vennlig.

– Hun omgås andre hunder daglig, og liker å hilse vennlig på dem. Når jeg så at amstaffen gjøv løs på Tilda, ble jeg helt skrekkslagen, forklarer Grøthe.

– Det ble biting og bjeffing. En stund hadde den hele underkjeven til Tilda i kjeften og ristet så den slang fram og tilbake, sier Grøthe.

Da løp han bort til de kjempende hundene og forsøkte å rive Tilda løs. Isteden bet amstaffen ham i hånden. Til slutt satt Grøthe seg på den hissige hunden

– Først da slapp den taket. Vår hund løp av gårde mens hun skrek, sier Grøthe.

Deretter ble begge hundene kjørt til dyrlegen. Amstaffen med bitemerker i ansiktet, og Tilda med bittmerker på halsen.

Snakket sammen

Nå ber Grøthe hundeeiere i område passe bedre på hundene sine. Enten de står i bånd eller ikke.

– Flere i nabolaget her har opplevd denne amstaffen som truende. Den flerrer og viser tenner. En hund skal ikke være så aggressiv at den biter et menneske, mener han.

Grøthe og den andre parten har vært i kontakt etter det voldsomme møtet mellom hundene. De har snakket om hva de som hundeeiere kan gjøre for et sikrere nabolag. Likevel er de ikke enige om hva som skjedde denne formiddagen.

– Golden retrieveren kom løpende mot min hund og bet i snuten hennes. At hun da går til motmæle er helt naturlig, forklarer eieren av amstaffen. Han mener det ikke var særlig lurt av Grøthe å putte hendene i munnen på en kjempende hund. – Dessuten har vi betalt legeregningen hans, forklarer amstaffeieren.

– At to hunder braker sammen kan skje, og det ser aldri særlig pent ut. Men det er typisk at det er en amstaff som får skylda, sier personen med ansvaret for amstaffen.