Supermekler på inntektstoppen

PENGEMASKINER: To menn fra Jessheim som tilbringer mye tid i Singapore troner øverst på inntektstoppen på Romerike. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX

PENGEMASKINER: To menn fra Jessheim som tilbringer mye tid i Singapore troner øverst på inntektstoppen på Romerike. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 10 år gammel

Per Robert Syverstad Jacobsen, tidligere stjernemekler i meklerhuset Pareto, tjente mest av alle på Romerike i fjor.

DEL

34-åringen, som hadde 33,5 millioner i skattbar inntekt i fjor, er fra Jessheim men bor i Singapore.

Per Robert Syverstad Jacobsen var tidligere blant meklerhuset Paretos aller beste menn.

Dagens Næringsliv fortalte i januar 2007 at Syverstad Jacobsen var blant meklerne som da lå an til å få aller størst provisjonsutbetalinger.

Mens fjorårsinntekten til supermekleren var omtrent den samme som året før, har formuen krympet betraktelig – fra 21 millioner til 360.000 kroner.

Her hjemme i Norge er Syverstad Jacobsen i dag registrert som eier av investeringsselskapet Immobiliare Capital AS, med forretningsadresse på Øyer. Selskapet gikk med nesten sju millioner kroner i underskudd i fjor.

Shaun Michael Matheson (65) fra Jessheim følger rett bak Syverstad Jacobsen på lista over de høyeste inntektene på Romerike i fjor. Matheson betaler skatt av en inntekt på 30 millioner kroner.

Som skipsmekler har også Matheson, som Syverstad Jacobsen, hatt Singapore som bo- og arbeidssted.

I tillegg har han tjent penger på eiendom hjemme i Ullensaker.

Eneste kvinne med over 10 millioner i inntekt på Romerike i fjor er Siv Hilde Dahl (42) Kværnhaugen fra Nes. Skattbar inntekt i fjor var 25 millioner kroner. Hun har også en betydelig formue, på 21 millioner.

Artikkeltags