– Og den skal på taket rimelig kjapt, forsikrer jusstudenten fra Rælingen, som trosset hybelhaienes leiepriser i studentbyen ved å anskaffe en portabel bolig.

I helgen kjørte han den mye omtalte bobilen over Hardangervidda med retning mot en campingplass innerst i Puddefjorden.

– Bobillivet er så langt helt glimrende. Jeg har alt jeg trenger, og kun ti minutters gangavstand til fakultetet. Her har jeg også tilgang på dusj og vaskemaskin. Nå forhandler jeg med grunneier om en god leiepris. Jeg tror vi ender opp med en rimelig god avtale for begge parter, smiler Bogen.

Bobilkjendis

Etter omtalen i Romerikes Blad 10. august i år og påfølgende oppmerksomhet i BA har studentens kreative boligløsning vakt oppsikt.

Mang en student hevet blikket fra paragrafene da Bogen entret auditoriet.

– Morsomt, og svært overraskende. Jeg visste ingen ting om oppslaget i bergensavisa. Jeg har åpenbart gjort noe som vekker interesse. Alles studenters drøm er jo å slippe billigst mulig unna på utleiemarkedet, sier han.

Tilbudt medlemskap

Bogen har fått en rekke henvendelser fra studenter som har latt seg inspirere, og slått inn på tanker om et framtidig studentliv i en tilsvarende farkost.

– Jeg mottar spørsmål på både e-post og facebook. Det er tydelig at mangelen på hybler og høye leieprisene får folk til å se etter nye løsninger, sier han.

Valget av alternativ hybel, blir også applaudert i de innerste bobilkretser. Norsk Caravanklubb har gjennom Romerikes Blad tilbudt Borgen to års gratis medlemskap.

– Er det sant? He, he! Det sier jeg klart ja takk til. Jeg brukte faktisk klubbens hjemmesider for å finne nødvendig informasjon da jeg gjorde interiørmessige endringer, sier han.

Vurderer utleie

I motsetning til de fleste hybel-leiere, har Bogen mer tomleplass enn han strengt tatt trenger. Med fem senger kan han velge og vrake hvor nattesøvnen skal inntas.

– Jeg har lekt med tanken om å leie ut en brisk. Da hadde jo finanskostnadene mine vært som blåst, ler jusstudenten og viser til banklånet som muliggjorde boligdrømmen.

– Men det blir vel med leken. I alle fall er den andre siden av dobbeltsenga helt uaktuell. Der er det bare kjæresten min fra Rælingen som får slippe til når hun måtte komme på besøk, forsikrer Bogen.