Gå til sidens hovedinnhold

Strømmer til partiet tross sex-skandaler

Artikkelen er over 20 år gammel

Medlemsmassen i Fet Frp har økt med nær 30 prosent de siste ukene, midt i det verste turbulensen i partiets historie. Også i andre deler av landet øker tilslutningen om Frp.

- Det er hyggelige tall, men jeg er ikke overrasket. Vi driver seriøs politikk i kommunene, en politikk folk setter pris på, sier leder i Fet Frp, Arild Mossing.

Romerikes Blad får bekreftet fra partiet sentralt at det er en stor strøm av folk som ønsker medlemskap i partiet. Bare i februar har partiet klart å registrere 1.000 nye medlemmer, opplyser organisasjonssjef Leif Hjeltnes. Han sier det ligger flere innmeldinger som partiet ikke har klart å registrere.

I januar fikk partiet 300 nye medlemmer. Til sammen har rundt 200 medlemmer meldt seg ut av partiet i år. Det er ikke mer enn normalt, opplyser Hjeltnes.

Ingen slår Fet
I Akershus har partiet registrert 115 nye medlemmer og ni utmeldelser så langt i år.

Det vesle lokallaget i Fet har økt medlemsmassen fra 28 til 36 på få uker. Det er en økning på nærmere 30 prosent.
- Vi har fått åtte nye medlemmer den siste tiden. Det er utrolig hyggelig. I tillegg har vi vervet medlemmer til noen lokallag i nabolaget, Lørenskog og Rælingen, sier Arild Mossing.

Ingen har meldt seg ut av lokalpartiet. Mossing sier at Fet har et politisk aktivt lokallag med mange ungdommer og et godt miljø.
- Mange av partilagene i nabokommunene spør hvordan vi får det til, sier han.
- Og for dem som tror Frp er et mannsgrisparti, har i tre menn og sju kvinner i styret i Fet Frp, legger han til. Mossing tror bestemt at det er det lokale arbeidet som har ført til at lokallaget har fått så mange nye medlemmer.
- Vi har drevet ryddig og seriøs politikk de siste to årene, med et godt lokalvalgsprogram, som ble kåret til partiets beste i kommuner med færre innbyggere enn 10.000, sier han.

Negativ omtale
Leder i Akershus Frp, Finn Terje Tønnessen, tror det store antall nye medlemmer skyldes at folk føler seg ille berørt av medias negative omtaler av parti og personer.
- De som har sittet på gjerdet, ønsker nå å melde seg inn i partiet for å gjøre et politisk arbeid, sier Tønnessen.

Veksten i medlemsmassen er kommet samtidig med at partiet er inne i en dyp splittelse flere steder i landet. I Oslo er partiet splittet etter at den såkalte Danielsen-fløyen gikk ut av partiet. I Hordaland sliter partiet med sexinnrømmelsene til permitterte nestleder Terje Søviknes, og i tillegg minst en anklage om voldtekt.

Nå er det uvisst hva partiet ønsker å gjøre med Vidar Kleppe fra Aust-Agder. Organisasjonssjef Leif Hjeltnes tror folk føler en slags sympati med partiet, blant annet fordi de føler at Frp blir annerledes behandlet i mediene enn andre partier.
- De fleste beklager selvfølgelig det som har skjedd. Men de aksepterer likevel ikke medias behandling av Frp. Det er en viktig årsak til at de melder seg inn i partiet, sier han.

På spørsmål hvorfor partiet får så mange nye medlemmer, samtidig som velgere synes å flykte fra partiet i meningsmålinger som er presentert de siste ukene, svarer Hjeltnes:
- Framgangen på målingene de siste månedene har vært urealistisk høy. Men sammenlikner vi oppslutning på målinger for et år siden, ligger vi fortsatt over det.