Gå til sidens hovedinnhold

Stopper skoleprosjekt i Russland

Artikkelen er over 8 år gammel

I dag informerte fylkesdirektøren lærere ved Skedsmo videregående om granskningen av skoleprosjektet i Russland og rektors plutselige avgang. Samtidig stoppes prosjektet.

– Det er mange som er berørte av dette her, og vi forsøker etter beste evne å ivareta de ansatte, sier fylkesdirektør i Akershus, Alf Skaset.

Møte med de ansatte

I dag tidlig holdt han et informasjonsmøte for de ansatte ved Skedsmo videregående, for å fortelle om stiuasjonen rundt pengerotet i Russland og rektor Rune Grahns plutselige avgang.

Pressen fikk ikke være til stede under møtet, men Skaset sa til Romerikes Blad i etterkant at mange av de ansatte var preget av situasjonen.

Det var under et ledermøte mandag morgen at Rune Grahn skal ha gått av med umiddelbar virkning, etter at det ble kjent at fylkeskommunen skal granske økonomien ved skolens prosjekt i Russland.

Elever ved Skedsmo videregående har siden 1994 kunnet reise på utveksling til en skoleavdeling i Moskva, som Skedsmo videregående har forvaltet. Skolen siden den gang mottatt mellom 1, 3 og 2 millioner kroner hvert år, og nå viser det seg at det er flere mangler i den økonomiske dokumentasjonen av hva pengene faktisk har gått til.

Stopper utveksling

Assisterende rektor, som også har vært involvert i skoleprosjektet, er fratatt sine lederoppgaver ved Skedsmo videregående skole, og skal kun undervise mens granskningen pågår.

Assisterende fylkesdirektør, Hilde Kløvfjell, vil fungere som rektor fram til Stein Pettersen tar over som ny rektor kommende uke. Han skulle etter planen ta over når Grahn skulle gå av med pensjon fra sommeren av, men overtar nå allerede til uka.

Etter det Romerikes Blad kjenner til, er utvekslingen med skolen i Moskva foreløpig stoppet, og elever som etter planen skulle reist dit snart, får allikevel ikke dra.

Kommentarer til denne saken