Sto fast i Rælingstunnelen under Amcar-fest

SKAPTE KØ: Amcar-curisingen i Lillestrøm sentrum onsdag førte til at flere bilister ble stående i kø, blant annet i Rælingstunnelen.

SKAPTE KØ: Amcar-curisingen i Lillestrøm sentrum onsdag førte til at flere bilister ble stående i kø, blant annet i Rælingstunnelen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Thor Ofstad likte dårlig at manglende informasjon fikk ham til å kjøre rett i køen i Rælingstunnelen under Amcar-treffet onsdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Jeg sto der i drøyt 20 minutter. Det stoppet da jeg kom 200 meter inn, og i løpet av kort tid så jeg køen stå så langt ut jeg kunne se, forteller Thor Ofstad fra Rælingen.

Han var på vei fra Lørenskog til Rælingen da det sa stopp inne i tunnelen. Han hadde ikke fått med seg at det skulle være et arrangement i Lillestrøm som kunne føre til køer.

– Det hadde holdt at de hadde satt opp et skilt om at det var fare for kø, så kunne man kjørt om Løvenstad og Strømmen, istedenfor å måtte stå inne i en tunnel, sier han.

Han forteller at det sto to busser for tog og en taxi sammen med ham.

NSB var forberedt

Kommunikasjonssjef i NSB Persontog, Åge-Christopher Lundeby, forteller imidlertid at trafikkavviklingen for buss for tog gikk langt bedre enn under fjorårets arrangement.

– Mitt bestemte inntrykk er at det har gått tålelig fra. Vi hadde dimenstjonert busskapasiteten for en del køer, sier han.

– Det var litt kødannelser mellom 19 og 20, men det gikk mye bedre enn i fjor, sier Lundeby.

Beklager

President Espen Hoftvedt i Amcar Lillestrøm sier de har full forståelse for at bilistene blir frustrerte når deres arrangement fører til køer.

– Det blir litt kaos den ene gangen i året, og det er beklagelig, sier Hoftvedt.

Han forteller likevel at de i samarbeid med politiet tok forholdsregler i forkant av arrangementet. Blant annet ble deltakerne bedt om å kjøre om Skedsmo, Kjeller og Hvam, for å unngå at alle valgte Rælingstunnelen på vei til Norges Varemesse.

– Det er alltid noen som blir stående fast, uansett om det er sykkelritt, bilarrangement eller fotballkamp. Men det er kanskje greit at det skjer noe en gang i blant også, sier Amcar-presidenten, som er svært fornøyd med årets 4. juli-feiring.

– Må regne med trafikk

Politiets operasjonsleder Geir Eriksen mener litt ekstra trafikk må påregnes.

– Det var noen som var litt irriterte på grunn av at det var litt ekstra trafikk, men det må man regne med, sier han.

Artikkeltags