Gå til sidens hovedinnhold

Stjal ny plen fra barnehagen

Artikkelen er over 10 år gammel

Ungene lurer på hvorfor noen er så slemme mot barnehagen, etter at frekke tyver har forsynt seg av den nylagte plenen deres.

– Her lurer barna på hvorfor tyvene er slemme mot barnehagen, når de ikke har vært slemme mot dem.

Styrer Tone Dahlqvist i Harastua barnehage i skogkanten ved Gjerdrum Allmenning oppsummer hva både store og små funderer på om dagen.

Plentyveri flere ganger

For fire uker siden startet foreldre og ansatte dugnaden med å rulle ut frodiggrønn og frisk ferdigplen på uteområdet. For ei uke siden hadde noen forsynt seg med et par-tre biter. Og tirsdag hadde tyver ennå en gang vært på ferde, denne gangen i den andre enden. Store biter av plenen er borte.

– Det er nesten ikke til å tro. Her har vi valgt å bruke temmelig store ressurser på å få uteområdet i orden, og så skjer dette. Jeg hadde ikke på noen måte trodd at det gikk an å stjele plen, sier Dahlqvist.

LES MER:

Utrolige tyverier

Mye folk i området

Hun forteller at problemene begynte allerede da plendugnaden startet. Først ble ei trillebår og ei valse borte. Så var det gjort skadeverk på bygget. Så plentyveriet.

– Vi har selvsagt politianmeldt dette. Nå er jeg litt redd for at enda mer av plenen skal bli borte, sier hun oppgitt.

Styreren vil ikke spekulere for mye i hvem som kan ha stjålet plenen.

– Men her er det fjernet hele flak, så det kan tyde på at noen har bruk for plenen og ikke bare har vært ute etter å ødelegge.

– Finnes ikke snille tyver

Barna i Harastua barnehage er godt orientert om grastyvene.

– Tyver er ikke helt snille, for de vil bare ta ting fra andre, sier firkløveret Aurora Dahl (5), Eline M. Haugseth (3), Benjamin Hansen (5) og Jonathan Hansen (5).

– Hva kan man gjøre med tyvene?

– Politiet kan ta dem i fengsel. Politiet er veldig snille når vi ikke kjører for fort.

Dahlqvist sier at det er observert mye aktivitet i området den siste tida, uten at hun vet om dette har sammenheng med skadeverk og tyveri.

– Grasfrø neste?

– Ja, det tror jeg nok.

Tar tips

Fungerende lensmann Morten Torshaug ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor, sier at politiet gjerne tar imot tips i saken.

– Det er vanskelig for barnehagen å skulle passe på plenen sin døgnet rundt. Vi oppfordrer folk om å melde fra til oss dersom det observeres mistenkelig mye trafikk eller mye folk i området. Ellers får vi jo bare håpe at resten av plenen får ligge i fred, sier Torshaug, som aldri har hørt om tyveri av plen i sin tid som politimann.