– Stikkskader i hodet

PÅGREP MANN: Politiet skaffet seg raskt kontroll både på offer og gjerningsmann. De føler seg trygge på at rett mann er arrestert, siktet for ugjerningen. FOTO: RUNE BERNHUS

PÅGREP MANN: Politiet skaffet seg raskt kontroll både på offer og gjerningsmann. De føler seg trygge på at rett mann er arrestert, siktet for ugjerningen. FOTO: RUNE BERNHUS

Artikkelen er over 7 år gammel

Blodig skal mannen i 30-åra ha løpt rundt i boligområdet etter å ha blitt knivstukket. Én person er pågrepet.

DEL

Klokka 20.18 mandag kveld fikk politiet melding om dramatikken i boligområdet nedenfor Skedsmo Senter på Skedsmokorset.

– Vi fikk først melding om en blodig mann som løp rundt i gata her, så fikk vi kort tid etter melding om en mann som løp rundt med kniv, sier politiets innsatsleder Roy Alkvist til rb.no.

Han forteller at politiet tok hånd om både den skadde og den formentlig gjerningspersonen ute i gata i boligområdet da de ankom.

Politiet føler seg rimelig trygge på at selve åstedet er inne i en av leilighetene som ligger i gata.

– Men hva som skjedde der inne, vet vi ikke. Vi vet heller ikke bakgrunnen for krangelen. Leiligheten bærer imidlertid preg av en viss kamp. Vi har også gjort noen funn av blodspor i veibanen utenfor, sier Alkvist.

TIPS OSS: Vet du noe om denne saken, har du bilder?

Stukket i overkroppen

Politiet opplyser at knivofferet er en mann i 30-åra, formentlig fra Øst-Europa. Mannen politiet mener står bak knivstikkingen er 35 år gammel og fra Estland.

– Vi startet umiddelbart med førstehjelp da vi kom. Det er litt tidlig å si noe om skadeomfanget, men ut i fra det jeg kunne se, så det alvorlig ut. Han er stukket i overkroppen, sier innsatsleder Alkvist.

Politiet har sperret av Elgfaret for trafikk og politiets teknikere er på vei til boligen og gata der knivstikkingen skal ha skjedd.

– Det er snakk om alvorlig personskade. Offeret er påført flere knivstikk i overkroppen, men det er for tidlig å si hvordan dette vil ende for fornærmede. Det tok vi også høyde for og sperret derfor av et større område rundt åstedet i påvente av de tekniske undersøkelsene, sier Alkvist.

Operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt sier til rb.no ved 22-tida at mannen også skal være stukket i hodet.

Fraktet til sykehus

Den skadde mannen er nå fraktet til sykehus. Et legehelikopter var på stedet, men mannen i 30-åra ble kjørt vekk i en ambulansene til Ullevål sykehus.

Politiet har foreløpig ikke fått noen tilbakemelding fra sykehuset om hvordan det går med mannen.

– Offeret, trolig en 41-åring fra Øst-Europa, er til undersøkelser på Ullevål med stikkskader i overkroppen og hodet. Situasjonen er uavklart. Det er skummelt med knivsår, det er vanskelig å si hvor alvorlig det er i begynnelsen, sier operasjonsleder Svein Hallås i Romerike politidistrikt, ved 23-tida mandag kveld.

Karakteriseres som krakilsk

Etter knivepisoden inne i leiligheten, har både offeret og det politiet mener er gjerningspersonen tatt seg ut på gata.

– Begge har beveget seg oppover Elgfaret. På et tidspunkt har fornærmede falt sammen. Han ble observert av vitner etter at han forsøkte å ta kontakt med en nabo, sier innsatslederen.

Ifølge politiet skal selve pågripelsen ha vært forholdsvis udramatisk.

Mannen skal imidlertid ha endret atferd etter hvert, og skal ha vært krakilsk i det han ble fraktet videre til legevakta og politiarresten.

– Han var veldig utagerende og sparket blant annet til en kollega på vei inn til arresten, sier Alkvist.

Trolig ingen vitner til selve hendelsen

Det skal, ifølge politiet, ikke ha befunnet seg flere personer inne i leiligheten da de ankom stedet.

– Gjerningspersonen kan knyttes til den aktuelle leiligheten, sier Alkvist.

– Sa noen av dem noe da dere ankom?

– Ja, men ikke på et språk vi kan forstå, svarer han.

– Var de påvirket av rusmidler?

– Det vet jeg foreløpig ikke, men den siktede ble rutinemessig framstilt for blodprøve på legevakta.

Neppe fengsling tirsdag

Ifølge politidistriktets jourhavende jurist Charlotte Visdal Benneche, er det neppe aktuelt med noen varetektsfengsling tirsdag.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags