Selv om du ikke har sett han så mye i det siste, har du kanskje hørt han. I hvert fall hvis du er interessert i fotball.

Petter Myhre har sittet trofast i TV2s kommentatorboks sammen med makkeren Morten Langli og snakket seg varm gjennom 11 EM-kamper.

Torsdag kommenterte han sin siste kamp i mesterskapet.

Kjipt å ikke få kommentere finalen, eller?

– Nei, veit du, nå gleder jeg meg sånn til å komme hjem! Det har vært altfor mye reising, logistikk og mas. Vi har vært på reisefot fra åtte til 12 timer hver dag, og oppholdet har vært altfor hektisk til at jeg har klart å nyte det. Men det har jo vært gøy også, da.

Hva har vært høydepunktet?

– Matchene. Da har jeg hatt muligheten til å sette meg ned og slappe av. Det morsomste var da jeg kommenterte Spania-Russland, og Spania vant 4-1.

Hva er det kuleste med å snakke på tv framfor å høre andre snakke på tv?

– Ha, ha, ha. Det kuuuleste? For meg er dette en helt vanlig jobb, da. Utfordringa har vært å kommentere kampene så både Gud og Hvermannsen forstår hva jeg snakker om. De som er veldig fotballinteresserte synes kanskje det blir lite fagprat, og de som ikke er så interessert kan synes at det blir for komplisert. Da gjelder det å treffe den største delen av målgruppa. Finne en balanse.

Er det kjedelig å ikke kunne drikke øl mens du snakker om fotball, sånn som alle andre mannfolk gjør?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg savner det litt, ja... Spesielt når man går forbi pubene og folk sitter og vorser før kamp. Det er egentlig ganske fristende, men når man får betalt for ting gjelder det å holde seg i skinnet.

Hvis du kunne vært herre over romeriksfotballen for én dag; hva ville du ha gjort?

– Jeg ville fått moderklubben min, Strømmen, opp i divisjonssystemet. Enten Adeccoligaen eller Tippeligaen. Jeg ville også ha prøvd å finne tilbake til den gode talentutviklinga vi hadde i romeriksfotballen for 15 år siden, da jeg spilte selv.

Du, den trenerjobben i LSK... Er den noe for deg?

– Nå må du huske på at jeg har spilt for Strømmen i 20 år, trent Vålerenga i seks år og jobber nå i TV2 som kanarifansen hater. Jeg tror ikke akkurat det er de ingrediensene som skal til for å få den jobben. Men man skal aldri si aldri. LSK er en storklubb... Nei, spørsmålet er egentlig umulig å svare på.

Så du har ikke tenkt til å bli i tv for alltid, altså?

– Du, jeg har aldri vært en person som har lagt planer, jeg. Jeg tar ting som dem kommer. Hvis noen hadde spurt meg for 20, 10, 15 eller 2 år om jeg kom til å jobbe i TV2, så hadde jeg garantert sagt nei! Men nå fikk jeg muligheten, og trives med det jeg gjør.

Et av argumentene dine for å gi deg som fotballtrener var at du ønska deg mer tid med familien. Har du fått det?

– Ja, jeg har fått for mye. Dem er blitt så bortskjemte! Nå reiser jeg en tredjedel av det jeg gjorde da jeg var fotballtrener, og til og med nå synes dem at jeg er mye borte! Men jeg er så heldig at jeg har en kone som tar meg som jeg er. Hun har aldri lagt noen føringer for meg, uansett.

Du har spilt for både Skjetten og Strømmen. Hva var toppkampene i din karriere?

– Da jeg spilte på Strømmen og vi slo ut Vålerenga i cupen i 1992. Jeg var 20 år og alt var gøy. Nedturen kom jo da vi ikke klarte å kvalifisere oss til Tippeligaen det året.

Har du gjort noen tabber i kommentatorboksen under EM?

– Det er mange vanskelige navn på noen av spillerne! Spesielt Hellas og Russland har noen navn som jeg ikke klarer å uttale. Og så har jeg hele tida sagt Holland i stedet for Nederland, og det er visst ikke lov.

Høres ut som du og makkeren din, Morten, har tippa på en del kamper i løpet av mesterskapet?

– Det verste er at vi har fått inn ganske mye penger! Men vi røyk på Tsjekkia-Tyrkia, og der var der de store penga lå. Det er blitt litt spilling. Men ikke mye, altså.

Så du kommer ikke hjem som fattiglus?

– Ikke som rikmannsen, heller.