Nettavisen: Et firmajulebord på Hurdalsjøen hotell på Romerike 7. desember for drøyt ett år siden fikk en blodig utgang.

Klokken var rundt tre på natten da en 30 år gammel mann fra Buskerud skal ha tatt en saks og gått til angrep på en 25 år gammel arbeidskollega i hotellets lobbybar.

Ifølge tiltalen som nå er tatt ut av Statsadvokatene i Oslo, skal den nå 31 år gamle mannen ha stukket kollegaen til sammen tolv ganger i ryggen, høyre skulder, i brystet, nedre del av halsen og i nakken.

– Kastet vase og ølglass mot politiet

25-åringen - som også er fra Buskerud - ble kjørt til Ahus med det som ble omtalt som alvorlige skader. Dagen etter kunne han skrives ut, men var sykmeldt i flere måneder etter episoden.

– XX (offeret journ. anm.) ble påført tolv kuttskader som ble sydd med til sammen 13 sting. Ett kutt skadet venstre lunges underlapp til en dybde av cirka ni centimeter, han fikk også brudd i venstre kragebein, skrives det i tiltalen.

I forbindelse med at 31-åringen ble pågrepet skal han ha kastet tre ølglass og en vase mot to politibetjenter idet de skulle pågripe ham inne ved hotellets resepsjon. Ifølge tiltalen skal minst en av disse gjenstandene ha truffet et av skjoldene politibetjentene holdt opp foran seg.

– Uenig i at det var drapsforsøk

Mannen er også tiltalt for å ha sparket en annen mann som også befant seg i hotellets resepsjon kort tid etter at 31-åringen skal ha gått til angrep på kollegaen med saks.

Mannens forsvarer, Jørund Lægland, sier til Nettavisen at hans klient er uenig i at han forsøkte å drepe kollegaen.

– Han mener at han ikke forsøkte å drepe noen, men erkjenner at han har gjort noe straffbart. Han mener det dreier seg om legemsbeskadigelse, ikke drapsforsøk, sier Lægland til Nettavisen.

Det er satt av to dager til saken som skal opp for Øvre Romerike tingrett i slutten av mai i år.